Ματίας Αλμέιδα: «Ο αντίπαλος μας χτύπησε, εντός εισαγωγικών, στις κατάλληλες στιγμές»

Ο τεχνικός της Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα τον ΠΑΟΚ με 2-0 στην Τούμπα τόνισε πως έγινε ένα μεγάλο παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και δη στην αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ στις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε.

Αναφορικά με την διαιτησία δεν ήθελε να κάνει κάποιο σχόλιο μιας και τόνισε πως «δουλειά μου είναι να είμαι προπονητής και όχι αστυνομικός» και για ακόμη μία φορά επισήμανε πόσο καλό είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όσο το φετινό.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα αμέσως μετά το παιχνίδι της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δέχτηκε δύο γκολ στην τρίτη τελική προσπάθεια του αντιπάλου είπε: «Μια σύντομη ανάλυση που έχω κάνει για το παιχνίδι που έγινε, θεωρώ ότι έγινε ένα μεγάλο παιχνίδι. Θεωρώ ότι ο αντίπαλος μας χτύπησε, εντός εισαγωγικών, στις κατάλληλες στιγμές. Δεν είδα διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά είδα διαφορά στον πίνακα του σκορ. Συγχαίρω τον αντίπαλο που κέρδισε και εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε».

Για το αν του κάνουν εντύπωση οι νεαροί παίκτες του ΠΑΟΚ: «Μέσα στην εβδομάδα το είχα πει, απ’ ότι φαίνεται γίνεται μια καλή δουλειά σε ότι αφορά τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, βγαίνουνε κάποιοι ποδοσφαιριστές νεαροί με μεγάλο ταλέντο και πιστεύω ότι τα κλαμπ μπορούν να αντιγράψουν αυτό τον τύπο ενεργειών που γίνονται γιατί αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν ταλέντο και έχουν και μέλλον».

Για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος: «Το να είμαστε τόσες ομάδες κοντά και να διεκδικούμε τον τίτλο, ενισχύει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει ένταση και είναι ένα ζωντανό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι θα παιχτεί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του τελευταίου παιχνιδιού. Ως ένας άνθρωπος που ζω το ποδόσφαιρο από παιδί, πάντα επιθυμώ να δίνεται ένα παρόμοιο θέαμα με το σημερινό και να προσπαθούμε να κερδίζει ο καλύτερος. Από τις ομάδες που έχω αντιμετωπίσει και έχω αναλύσει, η ομάδα του ΠΑΟΚ μου φαίνεται η ομάδα που παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Το είπα και στον προπονητή τους από το πρώτο παιχνίδι. Εμείς σήμερα έπρεπε να κάνουμε τα πάντα τέλεια, όπως κάναμε στο πρώτο ματς στη Φιλαδέλφεια, όμως στο ποδόσφαιρο δεν γίνονται όλα όπως τα θέλεις. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, παίζει καλό ποδόσφαιρο όπως και η δική μας ομάδα, είμαστε δύο ομάδες που παίζουμε ως σύνολο».

Για το αν έχει παράπονα από τη διαιτησία: «Σε γενικές γραμμές μιλάω πολύ λίγο για τη διαιτησία. Στο ποδόσφαιρο άλλες φορές είσαι ευνοημένος, άλλες φορές γίνεται κάτι εναντίον σου. Δίνω μάχη για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο στον βαθμό που αυτό γίνεται. Η δική μου δουλειά είναι να δουλεύω, είμαι προπονητής, δεν είμαι αστυνομικός. Εμένα με ενδιαφέρει οι ποδοσφαιριστές μου να τρέχουν περισσότερο από τους αντιπάλους, να σέβονται τον αντίπαλο και να μας σέβονται όλοι».

Για το αν υπάρχει ανισορροπία ανάμεσα στην επίθεση της ΑΕΚ και στην άμυνα λόγω κάποιων λαθών που έγιναν στα μετόπισθεν: «Αν θυμάμαι καλά, στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ βρίσκει κάπου η μπάλα. Είναι ένας αντίπαλος που λόγω της ικανότητάς του δίνει την τελική πάσα, στο σουτ βρίσκει σε πόδι αντιπάλου και πάει γκολ. Όσο αφορά το δεύτερο γκολ, εμείς παίζουμε ζώνη. Είδαμε πάνω από 100 κόρνερ του αντιπάλου στην ανάλυση. Με τη ζώνη θα έπρεπε να μπλοκάρουμε τους ψηλούς του αντιπάλου, όμως η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι και πήγε με δύναμη ο αντίπαλος. Πρέπει να βελτιωθούμε και να δουλέψουμε. Όμως και οι επιθετικοί μας δεν έβαλαν γκολ».

Από το Blogger.