Από... τριάρα σε τριάρα η ΑΕΚ!

Ακόμα μία νίκη για την… ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, αυτή την φορά κόντρα στον Λεβαδειακό και συνεχίζει το νικηφόρο σερί εντός της «Αγιάς Σοφιάς». Τα γκολ της ΑΕΚ οι Γκαρσία, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ.

Με την κατοχή της μπάλας να αγγίζει ακόμα και το 80% υπέρ της Ένωσης, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε την υπεροχή όχι όμως και τις κλασικές ευκαιρίες για να βρει γρήγορα κάποιο τέρμα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στην Ένωση στο πρώτο δεκάλεπτο ενώ μέχρι και το ημίωρο η ΑΕΚ δεν είχε καταφέρει να σκοράρει.

Στο 14’ ωραία ενέργεια του Άμραμπατ από τα αριστερά που έκανε τη σέντρα προς τον αμαρκάριστο Γκαρσία που με τη σειρά του αστόχησε με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση. Λίγα λεπτά αργότερα νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ. Σέντρα ξανά του Άμραμπατ από τα δεξιά, δεν την βρήκε για πολύ λίγο ο Πινέδα να τη στείλει στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ τελικά στο 37ο λεπτό μετά από στημένη μπάλα. Ο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ που βρήκε στο τοίχος και άλλαξε πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα. Ο δικέφαλος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κέρδισε πέναλτι σε φάουλ πάνω στον Γκαρσία και την κόκκινη κάρτα του Τζιμόπουλου. Ο Άμπραμπατ εκτέλεσε εύστοχα και με το 2-0 οι δύο ομάδες πέρασαν στα αποδυτήρια.

Ο Λεβαδειακός δεν άλλαξε τακτική στο δεύτερο μέρος και οχυρώθηκε μπροστά από την περιοχή του Στογιάνοβιτς, παίζοντας με διάταξη 5-3-1, ενώ η ΑΕΚ συνέχισε το παιχνίδι της.

Ο Αραούχο βρήκε δίχτυα στο 48ο λεπτό, ωστόσο ήταν από αντικανονική θέση. Στο 51ο λεπτό ο Πινέδα κινήθηκε σε θέση φορ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, έπειτα από σέντρα του Γκαρσία. Ο 25χρονος φορ της ΑΕΚ, είχε δύο τελικές προσπάθειες στο 55′ και το 59′, ωστόσο καμία δεν ανησύχησε τον Στογιάνοβιτς.

Ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά στο 60ο λεπτό. Ο Μεχία έκλεψε την μπάλα από τον Σιμάνσκι και με υπέροχη κάθετη μπαλιά έβγαλε τον φορ Νίκα στον κενό χώρο. Αυτός έφτασε μέχρι την περιοχή, απέφυγε τον Μουκουντί και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ρυθμός άρχισε σταδιακά να πέφτει, μόλις ο Αλμέιδα προχώρησε σε εκτεταμένες αλλαγές, φρεσκάροντας τη μεσοεπιθετική του γραμμή. Στο 77ο λεπτό η Ένωση έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της για το τρίτο γκολ. Ο Φαν Βέερτ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παζ. Ο Τσούμπερ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά αστόχησε.

Η Ένωση βρήκε το τρίτο γκολ με τον Φαν Βέερτ στο 84′, έπειτα από ασίστ του Ελίασον που επέστρεψε στις ασίστ μετά τον τραυματισμό του. Το 3-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (65' Μάνταλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (64' Γκατσίνοβιτς), Πινέδα (64' Ελίασον), Γκαρσία (72' Φαν Βέερτ), Αραούχο (65' Τσούμπερ)

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Παζ, Χάμοντ (89' Σαχπεκίδης), Μεχία (66' Συμελιδης), Βινίσιους, Βρακάς (89' Κωνσταντινίδης), Ντεντάκης (80' Λιάγκας), Νίκας, Παναγιώτου, Τζημόπουλος, Σακό

Από το Blogger.