ΑΕΚ: Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ «καίγεται» για πώληση Λιβάι Γκαρσία!

Οι φετινές επιδόσεις (15 γκολ σε 25 παιχνίδια) του Λιβάι Γκαρσία με τη φανέλα της ΑΕΚ, δεν αφήνουν αδιάφορη και την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Η προηγούμενη ομάδα του 25χρονου επιθετικού στο πλαίσιο της συμφωνίας που έκλεισε με την Ένωση τον Σεπτέμβρη του ΄20, διατήρησε ποσοστό μεταπώλησης ύψους 40%, εκτός από τα 2,2 εκατ. ευρώ που έβαλε στο ταμείο της για την πώληση του 60% των δικαιωμάτων του.  

Κι όσο ο («on fire») Γκαρσία βγάζει…μάτια σε ρόλο επιθετικού, κι ανεβάζει τη χρηματιστηριακή αξία του, τόσο στο στρατόπεδο της Μπεϊτάρ θα τρίβουν τα χέρια τους!

Στην ισραηλινή ομάδα έχουν ασφαλώς γνώση για το  scouting report που διενεργούν ουκ ολίγες ευρωπαϊκές ομάδες με επίκεντρο τον ποδοσφαιριστή της Ένωσης, καθώς και τις πρώτες διερευνητικές κρούσεις που έχουν γίνει – εν όψει καλοκαιριού - προς την πλευρά των «κιτρινόμαυρων» για την προοπτική της πώλησής του πρώτου σκόρερ της

Το άσχημο για την Μπεϊτάρ είναι πως το τάιμινγκ που διανύουμε και γενικότερα τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο «καίγεται» για εισροή…ζεστού χρήματος στο ταμείο της.

Ο σύλλογος από την Ιερουσαλήμ μπήκε στην...πρίζα τον Νοέμβριο του ΄21 όταν ο ιδιοκτήτης του κλαμπ, Μοσέ Χογκέγκ, βρέθηκε στα χέρια της αστυνομίας μαζί με ακόμα επτά υπόπτους, οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία απάτης, η οποία σχετίζεται με κρυπτονομίσματα.

Προϊόντος του χρόνου ο ιδιοκτήτης της Μπεϊτάρ κρατήθηκε για σχεδόν έναν μήνα και αφέθηκε ελεύθερος σε κατ΄οίκον περιορισμό, με χρηματική εγγύηση και «πάγωμα» όλων των τραπεζικών λογαριασμών του.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Χογκέγκ επιχείρησε να πουλήσει την Μπεϊτάρ ωστόσο η προσπάθειά του έπεσε στο κενό, με τα χρέη του συλλόγου να κυμαίνονται - σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στο Ισραήλ - στα 8,8 εκατομμύρια δολάρια.  

Ο Χογκέγκ οι λογαριασμοί του οποίου έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία καθώς συνεχίζεται η έρευνα για την ύποπτη δραστηριότητά του, δεν μπόρεσε να πληρώσει τα χρέη, αυξάνοντας την πιθανότητα πλήρους χρεοκοπίας της Μπεϊτάρ που όπως προαναφέραμε «καίγεται» για την εισροή «ζεστού» χρήματος στο ταμείο της.

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της Μπεϊτάρ που απειλούν την ακόμα και την επιβίωση του κλαμπ κάνουν τους ανθρώπους της ομάδας να αναζητούν απεγνωσμένα έσοδα.

Στο πλαίσιο αυτό μπαίνει στο «κάδρο» και ο Λιβάι Γκαρσία με την ισραηλινή ομάδα να στέλνει μήνυμα στην ΑΕΚ πως είναι διατεθειμένη να ρίξει ακόμα και στο 20% (από 40%) το ποσοστό μεταπώλησης που δικαιούται από την μελλοντική πώληση του με την προϋπόθεση πως θα λάβει όλα τα χρήματα τοις μετρητοίς (cash).

Κι αυτό ακριβώς το μήνυμα του ισραηλινού κλαμπ, ασφαλώς κι αποτελεί μια νέα σημαντική παράμετρο στην υπόθεση Γκαρσία και την ενδεχόμενη πώλησή του από την ΑΕΚ με φόντο το καλοκαιρινό παζάρι που έρχεται. 

Από το Blogger.