Μίτσελ: «Ήταν πραγματικά μία απάντηση μετά το νοκ άουτ που υποστήκαμε την περασμένη εβδομάδα»

Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός απέναντι στον Παναιτωλικό, επικρατώντας της ομάδας του Αγρινίου με 6-1 για την 22η αγωνiστική της Super League.

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Μίτσελ, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στη βελτίωση της ομάδας του συνολικά, ενώ μίλησε και για το διάστημα που μεσολάβησε από την ήττα από την ΑΕΚ για το Κύπελλο, τονίζοντας πως ήταν οι πιο πικρές μέρες του από όταν ανέλαβε το «τιμόνι» των «ερυθρόλευκων».

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου:

Για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό:

«Ήταν πραγματικά μία απάντηση μετά το νοκ άουτ που υποστήκαμε την περασμένη εβδομάδα. Ήταν μία απάντηση και ένα ξέσπασμα από τους παίκτες και τους προπονητές. Εδώ πηγαίνουμε συχνά στα άκρα. Από τη ζέστη στο κρύο και από το καλό στο κακό. Μετά το αποτέλεσμα της Πέμπτης θα πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη αλλά θα πρέπει να μετρηθεί σωστά και η δουλειά που έχει γίνει και η ανοδική πορεία της ομάδας πέραν από το ματς της Πέμπτης.

Δεν είμαστε χαρούμενοι ή ικανοποιημένοι από το σημείο που είμαστε όμως οι στατιστικές δείχνουν άνοδο.

Η κατάσταση έχει βελτιωθεί αρκετά. Δεν μπορεί να είμαστε εμείς οι δικοί μας εχθροί. Μία ομάδα που δεν πιστεύει στον προπονητή της δεν μπορεί να κάνει ένα παιχνίδι σαν το σημερινό. Να ευχαριστήσω τους παίκτες μου και να δηλώσω πως πάντα θα τους στηρίζω».

Για το αν το αποτέλεσμα θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να ξεφύγει:

«Ήταν σίγουρα οι πιο πικρές ημέρες που έχω ζήσει σε αυτή την οικογένεια από τότε που ήρθα και παρατήρησα και κάποια έλλειψη σεβασμού. Δεν βρίσκομαι εδώ ούτε γιατί έχω ανάγκη από δουλειά και λεφτά. Είμαι εδώ γιατί αγαπάω την ομάδα και έτσι μου αρέσει. Είμαι ένας άνθρωπος ταπεινός και έχω καλή παιδεία. Μερικές φορές πρέπει να σηκώνεις το χέρι και να λες ότι ‘δεν είμαι εδώ για να δέχομαι κριτική, αλλά και για να προσφέρω’. Υποχρέωση μου είναι να βοηθάω την ομάδα να βελτιώνεται και πιστεύω ότι το έχω καταφέρει από τότε που είμαι εδώ.

Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να κερδίζει και γι’ αυτό προσπαθώ. Πρέπει να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου και τους ποδοσφαιριστές μου. Δουλεύουμε για να κερδίζουμε και γι’ αυτό προσπαθούμε. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίζει όταν όμως αυτό δεν συμβαίνει δεν πρέπει να περνάμε από το ένα σημείο εκεί που είμαστε καταπληκτικοί να είμαστε πεθαμένοι. Είμαι οπαδός του Ολυμπιακού είτε ζω στην Αθήνα, είτε στη Μαδρίτη.

Γιατί εδώ έχω ζήσει ευτυχισμένος. Και έχω επιστρέψει για να ευχαριστήσω. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές μου. Δεν είμαι θυμωμένος, αλλά κάποιες φορές πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα. Φαίνεται ότι έχω καλή διαπαιδαγώγηση, αλλά δεν είμαι και ανόητος».

Για το αν δέχθηκε αμφισβήτηση εκ των έσω:

«Όχι, αυτό αποδείχτηκε σήμερα. Μία ομάδα που έχει αμφιβολίες για τον προπονητή της δεν κάνει αυτό που έκανε σήμερα. Αν έχουν καταφέρει κάτι καλό οι παίκτες πιστεύουν στους προπονητές και έχουμε απομακρύνει τους ποδοσφαιριστές που είναι μαζί μας όταν η ομάδα δεν κερδίζει. Στα τελευταία 22 παιχνίδια έχουμε χάσει μόνο ένα. Και η ισοπαλία μας με τον ΠΑΟΚ δεν μας εξυπηρετούσε ωστόσο φαίνεται ότι είμαστε μπροστά από μία ομάδα που είναι πολύ καλή. Ήμασταν έβδομοι όταν ήρθα πίσω από τον Ατρόμητο. Οι ίδιοι ποδοσφαιριστές».

Για τους παίκτες του:

«Οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ χαρούμενοι. Δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Εγώ που βρίσκομαι εδώ, τους ευχαριστώ όπως τους ζητάω πράγματα. Σε αυτή την αίθουσα το έχω πει πολλές φορές ότι όταν η ομάδα χάνει είναι ένας υπεύθυνος και ότι κερδίζει υπεύθυνοι είναι οι ποδοσφαιριστές.

Για έναν προπονητή δεν έχει σημασία ούτε το παρελθόν του, ούτε η αγάπη που έχει. Έχει σημασία η ομάδα να κερδίζει. Έξι γκολ βάλαμε. Δεν ξέρουμε πόσος καιρός έχει περάσει από την τελευταία φορά. Όταν ήρθα η διαφορά των γκολ υπέρ με κατά ήταν τρία, ενώ τώρα είναι 28».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο:

«Από τα επόμενα παιχνίδια υπάρχει μόνο η Λαμία. Πρέπει να συνεχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς. Πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει. Όποιος κι αν παίζει θα πρέπει να παίζουμε ως ομάδα και αυτό το δρόμο θα ακολουθήσουμε. Από την πρώτη ημέρα που επέστρεψα το πρώτο πράγμα που ζήτησα από τους παίκτες ήταν να σέβονται τον αντίπαλο.

Να είναι συγκεντρωμένοι στην προπόνηση και τον αγώνα. Να έχουν και σωστή συμπεριφορά. Μπορεί κάποιος να κάνει λάθος, αλλά πρέπει να συνεχίσει να προσπαθεί. Σε αυτά τα τρία πράγματα είναι τέλειοι οι ποδοσφαιριστές. Μπορεί να κάνουμε λάθη με τις ενδεκάδες, με τα συστήματα, με τις αλλαγές, με την απόδοση στον αγώνα, όμως, πάντα προσπαθούν στο μάξιμουμ. Και χωρίς να υπάρχουν δικαιολογίες».

Από το Blogger.