Πήρε εξιτήριο ο Όλεγκ Νταντσένκο και επιστρέφει στις προπονήσεις

Ευχάριστα τα νέα για τον Όλεγκ Νταντσένκο, που ανήκει στην ΑΕΚ μετά την περιπέτεια της υγείας του, καθώς ξεπέρασε με την βοήθεια των Ελλήνων ιατρών το πρόβλημα υγείας που του προκάλεσε καρδιακά επεισόδια. Μάλιστα ο Ουκρανός πήρε εξιτήριο εχθές Τρίτη (21/2) και θα επιστρέψει στις προπονήσεις  την ερχόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν:

Ο 28χρόνος Ουκρανός ποδοσφαιριστής Danchenko Oleh, εμφάνισε κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Ουκρανικής ομάδας Ζόρια στις 13-2-2023 συγκοπτική εμμένουσα κοιλιακή ταχυκαρδία, η οποία ανατάχθηκε μετά από 1 ώρα σε τοπικό νοσοκομείο της Αττάλειας στην Τουρκία, όπου πραγματοποιούνταν η χειμερινή προετοιμασία της ομάδας του.

Μετά επικοινωνία της Ιατρικής Ομάδας της ΠΑΕ ΑΕΚ (Παντελής Νικολάου και Χάρης Λάλος) με τους Ουκρανούς και Τούρκους συναδέλφους και εκτίμηση των ιατρκών δεδομένων αποφασίσθηκε η μεταφορά του στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για να προσφερθεί η πλέον εξειδικευμένη αντιμετώπιση. Η μεταφορά επετεύχθη με ασφάλεια το Σάββατο βράδυ μέσω ιδιωτικής πτήσης με επανδρωμένη κινητή μονάδα.

Την Κυριακή πρωί 19-2-2023 μετά τον ενδεδειγμένο εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο, υπεβλήθη σε επιτυχή κατάλυση (ablation) κοιλιακής ταχυκαρδίας από τον Δημήτριο Τσιαχρή Διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτροφυσιολογίας του Athens Heart Center στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Η επέμβαση αυτή στόχο έχει την επίλυση του αρρυθμιολογικού προβλήματος και την αποκατάσταση της υγείας του. Την Δευτέρα εμφυτεύθηκε μικροσκοπικός καταγραφέας ρυθμού κάτω από το δέρμα του ασθενούς που επιτρέπει την μακρόχρονη (3 έτη) συνεχή παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού. Ο ποδοσφαιριστής εξήλθε την Τρίτη 21-2-2023, θα επιστρέψει στις προπονήσεις την ερχόμενη εβδομάδα και θα εκτιμηθεί η πλήρης επάνοδος στην αθλητική δραστηριότητα μετά πάροδο ενός μήνα και τη διενέργεια επαναληπτικών εξετάσεων και δοκιμασιών.

Από το Blogger.