Μπαλτάκος: «Ο Τελικός Κυπέλλου, θέλω να γίνει εκτός Ελλάδας, περιμένουμε απάντηση από Γερμανία και Αγγλία»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, έκανε δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό LIBERO 107.4 και αναφέρθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και στον διαιτητή του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

“Είχα πει εδώ και καιρό ότι θέλω να γίνει ο τελικός εκτός Ελλάδας, αφού το λέει και η προκήρυξη, ενώ αν δε γίνει θα πάμε στον Βόλο. Αποτελεί πρόοδο για το ποδόσφαιρο, είναι άποψή μου, να γίνει έξω ο τελικός, να υπάρχουν ομογενείς, σε χώρες όπως η Γερμανία ή στην Αγγλία, είναι κάτι που έχει λογική.

Στην Αγγλία πέραν από φοιτητές, έχει και πολλούς που εργάζονται εκεί και έχει και πολλούς Κύπριους. Και οι τέσσερις ομάδες είναι θετικές, τους αρέσει η ιδέα. Χθες στείλαμε ερωτήματα στις ομοσπονδίες και περιμένουμε απαντήσεις και μία επιλογή είναι και η Κύπρος, αλλά πρώτα περιμένουμε απάντηση από Γερμανία και Αγγλία. Δε θέλουμε ξανά άσχημες εικόνες αν γίνει π.χ. στον Βόλο”, ανέφερε για τον τελικό Κυπέλλου.

Για τον διαιτητή του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, είπε: “Δεν άλλαξε, ούτε αλλάζει, ούτε υπάρχει λόγος να αλλάξει έναν Elite διαιτητή. Τι να πούμε στον Μπένετ; Άλλαξε έναν Elite διαιτητή; Δεν υπάρχει η δυνατότητα, άλλωστε, πού να βρει άλλον, τελευταία στιγμή; Αλλά δεν υπάρχει και λόγος να αλλάξει, τι να του πούμε; Άλλαξε τον επειδή τότε είχε σχέση αν είχε με τον τάδε και άλλα τέτοια. Δεν αποδέχεται τέτοιες περιγραφές ικανές να τον οδηγήσουν σε αλλαγή ο κύριος Μπένετ”.

Για το πώς επιλέγεται ο κάθε διαιτητής απ’ το εξωτερικό, ανέφερε: “να μήνα πριν αρχίζει και ψάχνει για διαιτητή ώστε να μπορέσει να είναι έτοιμος εγκαίρως. Όλοι παίζουν, όλοι έχουν κλείσει από καιρό, οπότε τουλάχιστον έναν μήνα πριν ψάχνει. Μπορεί να είναι τρεις εβδομάδες, μπορεί πέντε. Σίγουρα αρκετά πιο πριν, αλλιώς δε βρίσκει. Οι μεγάλες ομοσπονδίες δεν στέλνουν διαιτητές, δεν ξέρουμε αν έχουν ή δε θέλουν. Δε στέλνουν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Γι’ αυτό και δεν έχουμε διαιτητές από μεγάλες χώρες ποδοσφαιρικά”.

Για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός προέβλεψε: “Συνήθως όταν υπάρχει πολλή φασαρία, το παιχνίδι είναι ήπιο. Έτσι λέει η εμπειρία μου, όταν γίνεται πολύ θόρυβος για κάθε ματς, στο ματς πάνε όλα καλά”.

Για την δήλωσή του για τη φάση στο Άρης-ΑΕΚ, τόνισε: “Έπεισα τον κύριο Μπένετ να βγαίνει και να εξηγεί τις αποφάσεις των διαιτητών για τον κόσμο, ώστε να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Εκείνο που γινόταν επί Κλάτενμπεργκ, το έκοψε ο ίδιος ο Κλάτενμπεργκ. Θα πρέπει να βγαίνει το ίδιο το θεσμικό όργανο να μιλάει για τις φάσεις, και εγώ βγήκα στην αρχή, για να κάνω το πρώτο δύσκολο βήμα, αφού ο κ.Μπένετ δεν ήταν έτοιμος τότε. Γι’ αυτό και βγήκα και είπα για το πέναλτι, αν ήταν ή όχι, είναι δεδομένο ότι πρέπει να ξέρει ο κόσμος τι ισχύει. Θα τον πάρω τηλέφωνο σήμερα, ίσως και αύριο, και θα του πω να βγει κάθε Τρίτη. Μου έδωσε τα στοιχεία αυτός για τη φάση στο Άρης – ΑΕΚ και βγήκα και τα είπα”.

 

Από το Blogger.