Τα ευτράπελα και παράδοξα του Final 8 του Κυπέλλου Μπάσκετ!


Στο Final 8 του Κυπέλλου Μπάσκετ που φιλοξενήθηκε το τετραήμερο (16-19/2) στο Ηράκλειο, στα «Δύο Αοράκια», άφησε πίσω του, αρκετά ευτράπελα και παράδοξα, «κεντρίζοντας» αρκετά αρνητικά σχόλια σε όλη την Μπασκετική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, είδαμε να προσελκύει ελάχιστο κόσμο, που οφείλετε αποκλειστικά τόσο στην ΕΡΤ όσο και στους διοργανωτές. Καταρχάς οι ώρες των αγώνων (15:45 και 19:15) δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στον κόσμο να δώσει το παρών στο γήπεδο. Εδώ να αναφέρουμε ότι όλα τα  Final 8 και  Final 4, σε όλη την Ευρώπη, τα παιχνίδια διεξάγονταν  στις 19:00 και 22:00 ώρα Ελλάδος. Ωστόσο η ΕΡΤ προτίμησε σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση να φερθεί εγωιστικά και να κοιτάξει καθαρά μόνο το δικό της συμφέρων. Δηλαδή, ενώ εξ αρχής και γνώριζαν στην ΕΡΤ ότι με τις ώρες που θα διεξαγόταν το Final 8 δεν θα προσελκύσουν κόσμο, το έκαναν γιατί με αυτό τον τρόπο θα είχε αυξημένη τηλεθέαση η Κρατική Τηλεόραση.

Επίσης, δεν βοήθησε και ο τρόπος με τον οποίο διανεμήθηκαν τα εισιτήρια στον φίλαθλο κόσμο. Συγκεκριμένα υπήρχαν πακέτα εισιτηρίων για όλα τα παιχνίδια με το χαμηλότερο πακέτο να είναι 70 Ευρώ (10 ευρώ ανά παιχνίδι). Εδώ το ερώτημα είναι γιατί δεν υπήρχαν και μεμονωμένα εισιτήρια των αγώνων, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να επιλέξει και να δει τα παιχνίδια που αυτός επιθυμούσε και όχι να του επιβάλουν να αγοράσει όλο το πακέτο με όλους τους αγώνες. 

Τέλος ήταν απαράδεκτο να μην υπάρχει στις εξέδρες του γηπέδου στα «Δύο Αοράκια » μαθητική και αθλητική κερκίδα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε μικρούς μαθητές και αθλητές να δουν από κοντά τα παιχνίδια.

Του Ηρακλειώτη Δημοσιογράφου Γιάννη Παρασύρη
Από το Blogger.