Ο Αυγενάκης, συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία της S.L. 2 με θέμα τη χρηματοδότηση από το Στοίχημα

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία της Super League 2 έχοντας θέμα συζήτησης τη χρηματοδότηση από το Στοίχημα.

Η συνάντηση είχε δρομολογηθεί από την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Αντώνης Ροκάκης είχε δεσμευτεί πως θα έβρισκε 3,6 εκατ. ευρώ για τις 24 ομάδες της Λίγκας, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και να κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι.

Συστάθηκε, συγκεκριμένα, μια ειδική επιτροπή, την οποία αποτελούν οι: Άρης Παλτόγλου (ΠΑΕ Αιγάλεω) Βίκτωρ Τσιολέκας (Athens Kallithea) Δημήτρης Παπαδημητρίου (Αναγέννηση Καρδίτσας) Αλέξης Παπακωνσταντίνου (Νίκη Βόλου) και φυσικά ο Αντώνης Ροκάκης (ΠΑΕ Χανιά). Οι «5», λοιπόν, συναντήθηκαν σήμερα με τον κ. Αυγενάκη και αυτό, που διαρρέεται, είναι ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την εύρεση λύσης και την επιστροφή των ομάδων στη δράση την άλλη Τετάρτη!

Μένει, ωστόσο, τώρα να δούμε τι θα συμβεί στο αυριανό εξαιρετικά κρίσιμο Δ.Σ. της Λίγκας, που θα ξεκινήσει στις 12:30. Σε αυτό, οι πέντε πρόεδροι θα πρέπει να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους για εξασφάλιση 150.000 ευρώ για κάθε ομάδα. Από εκεί και πέρα μένει να δούμε τι θα πράξει ο Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί από την προεδρία της Super League 2 αν η ειδική επιτροπή έχει πετύχει τον σκοπό της, εξασφαλίζοντας περισσότερα χρήματα από το Στοίχημα.

Η ανακοίνωση της Ειδικής Επιτροπής της SL2:

«Η Ειδική Επιτροπή της Super League 2 είχε σήμερα Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, επαφές με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και με τον πρόεδρο της Super League 1, Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να εξευρεθεί λύση γύρω από την άμεση επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του και την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των ΠΑΕ.

Στη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη, ενημερωθήκαμε επακριβώς για τις λεπτομέρειες των δύο συναντήσεων με τους επικεφαλής των Λιγκών στις 23 και 31 Ιανουαρίου, γύρω από τα κριτήρια και την κατανομή της χρηματοδότησης από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης του αθλητισμού, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Επιβεβαιώθηκε η ελλιπής ενημέρωση που είχαμε από τη διοίκησή μας, συνέπεια της οποίας ήταν οι εσφαλμένες αποφάσεις που πήραμε ως Λίγκα. Διαπιστώθηκε η διάθεση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός, αρκεί να τηρούνται με συνέπεια όσα συμφωνούνται.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η συζήτηση με τον κ. Μαρινάκη. Πρόθεση της Super League 1 είναι η στήριξη όλων των μερών του ποδοσφαίρου και η συνολική αναβάθμισή του, υπό προϋποθέσεις διαφάνειας.

Αναλυτικότερα θα ενημερωθούν οι 30 ΠΑΕ μέλη μας στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ στις 12:30 το μεσημέρι.

Άρης Παλτόγλου (ΠΑΕ Αιγάλεω)

Βίκτωρ Τσιολέκας (Athens Kallithea)

Δημήτρης Παπαδημητρίου (ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας)

Αλέξης Παπακωνσταντίνου (ΠΑΕ Νίκη Βόλου)

Αντώνης Ροκάκης (ΠΑΕ Χανιά)».

Από το Blogger.