Στο 0-0 έμεινε Εθνική Ομάδα κόντρα στη Λιθουανία

Η Εθνική Ομάδα έμεινε στο 0-0 σε φιλικό με τη Λιθουανία στην OPAP Arena, στην οποία έσπευσαν 15.000 φίλαθλοι.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ είχε τις φάσεις (20 τελικές στο πρώτο μέρος) αλλά και ορισμένα κενά διαστήματα. Στο τέλος όμως κρατά τα θετικά και τα αρνητικά, ενόψει της συνέχειας στον 2ο προκριματικό όμιλο του Euro 2024, με τις επόμενες επίσημες υποχρεώσεις της να είναι με Ιρλανδία (εντός, 16/6) και Γαλλία (εκτός, 19/6).


Η Εθνική έψαχνε τα πατήματά της στα πρώτα λεπτά. Από τη μία, δυσκολευόταν να δημιουργήσει, με εξαίρεση τη στιγμή με το τσίμπημα του Παυλίδη στο 3′. Από την άλλη, έδειχνε μια αφέλεια στα μετόπισθεν, την οποία όμως πολύ γρήγορα διόρθωσε.

Ουσιαστικά, το σύνολο του Πογέτ άρχισε να αυξάνει την πίεσή του με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, απειλώντας στο 15′ και στο 16′, με Παυλίδη και Μασούρα, αντίστοιχα.

Στο 26′ ο Μπακασέτας εκτέλεσε συρτά φάουλ από καλή θέση, με τον Ζούμπας να μπλοκάρει. Γενικότερα, η Εθνική άφησε αναξιοποίητες τις στατικές φάσεις, έχοντας μεταξύ άλλων οκτώ κόρνερ στο πρώτο μέρος. Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους έλαβε χώρα στο 32′, όταν ο Φορτούνης άνοιξε στον Μασούρα, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε.

Σιγά-σιγά άρχισε να αυξάνει ο ρυθμός, με τον κόσμο παράλληλα να ζεσταίνεται στις κερκίδες. Ειδικά στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου (συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων των καθυστερήσεων), η Εθνική αύξησε κατακόρυφα την πίεσή της, απειλώντας τρεις φορές με τον Μαυροπάνο και μία με τη συνεργασία των Φορτούνη-Ρότα και το σουτ του Παυλίδη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος έχοντας τις στιγμές τους στα αντίπαλα καρέ. Ωστόσο, πολύ γρήγορα άρχισαν να ρίχνουν ταχύτητα, βγάζοντας κι ένα άγχος σε ορισμένες περιπτώσεις. Μάλιστα, δέχθηκε και δύο φάσεις, με τον Βλαχοδήμο να δείχνει τα αντανακλαστικά του στο 64′, αλλά να κάνει λάθος που δεν πλήρωσε η ομάδα του στο 66′.

Εν συνεχεία, πέρασαν αρχικά οι Κωνσταντέλιας και Γιακουμάκης και μετέπειτα οι Λημνιός και Παπανικολάου. Χωρίς όμως να αλλάξουν και πολλά πράγματα. Στο 83′ η Εθνική έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Γιαννούλη να πατά περιοχή και να σουτάρει, αλλά τον Μπαραβίκας να διώχνει πάνω στη γραμμή. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή της στιγμή, καθώς το… κατασκήνωμα στην αντίπαλη περιοχή δεν μετουσιώθηκε και σε γκολ μέχρι το φινάλε.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (24′ Γιαννούλης) – Σιώπης, Μάνταλος, Μπακασέτας (69′ Κωνσταντέλιας) – Μασούρας (Λημνιός), Φορτούνης (80′ Παπανικολάου), Παυλίδης (69′ Γιακουμάκης).

Λιθουανία (Εντγκάρας Γιανκάουσκας): Ζούμπας – Λασίτσκας, Καζουκόλοβας, Γκιρντβάινις (46′ Αρμάλας), Μπενέτα (46′ Μπαραβίκας) – Σλίβκα (78′ Σίμκους), Ρομανόβσκι (46′ Σιργκέντας), Γκινέιτις – Νοβίκοβας, Τσέρνικ (60′ Ούπστας) – Παουλαούσκας (46′ Λαουκτσέμις).

Από το Blogger.