Δύο σερί ήττες έπειτα από εννιά χρόνια και αρνητικό ρεκόρ 10ετίας για τον Παναθηναϊκό

Πέραν του ότι έχασε το εντός έδρας αήττητο του, κάτι που έγινε για τρίτη συνεχόμενη σεζόν ως προς την κανονική περίοδο, ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε ακόμη…

*Σε δεύτερη συνεχόμενη ήττα κανονικής περιόδου –είχε προηγηθεί εκείνη από τον ΠΑΟΚ mateco την περασμένη Δευτέρα (13/3)- για πρώτη φορά έπειτα από εννιά χρόνια. Η προηγούμενη φορά ήταν για την περίοδο 2014-15 όταν και τότε ηττήθηκε σε δύο σερί ματς από τον Ολυμπιακό εκτός έδρας (στις 27 Δεκεμβρίου 2014 με 81-75) και τον ΠΑΟΚ mateco (εκτός έδρας στις 4 Ιανουαρίου 2015 με 71-54).

*Στην τέταρτη ήττα του στην κανονική περίοδο κάτι που έγινε για πρώτη φορά έπειτα από μία δεκαετία. Αυτό έγινε για τελευταία φορά στη σεζόν 2012-13 όταν έκλεισε την πρώτη φάση του Πρωταθλήματος με ρεκόρ 22-4.

Σε ατομικό επίπεδο, τα δύο ριμπάουντ που είχε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αρκούσαν στον Γιώργο Παπαγιάννη για να φτάσει σε διπλό επίτευγμα…

*Με το ένα επιθετικό ριμπάουντ που είχε, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού «σκαρφάλωσε» μία θέση στην ιστορική λίστα του Παναθηναϊκού και είναι πλέον 6ος. Ο Παπαγιάννης έφτασε στα 277 επιθετικά ριμπάουντ με τα πράσινα και ξεπέρασε κατά ένα τον Τζέιμς Γκιστ.

*Παράλληλα, με το μοναδικό αμυντικό ριμπάουντ που είχε, ο Παπαγιάννης έγινε ο 8ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (από το 1992-93) που έφτασε στα 600.

*Ακόμη, ο Αρτούρας Γκουντάιτις σημείωσε την κορυφαία επίδοση του στις ασίστ, αφού τελείωσε το παιχνίδι με τρεις. Πριν από το ντέρμπι είχε φτάσει τρεις φορές στις δύο τελικές πάσες.

Από το Blogger.