Ο «16άρης» Φλαγκ, οι 500 βολές του Ζάρα και ο «10αδάτος» Κόουλ

Μέχρι τις 4 Μαρτίου και το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna, σε σύνολο 200 αγώνων του στην Basket League, κανείς παίκτης του Λαυρίου Megabolt δεν είχε φτάσει σε επίδοση 15+ ριμπάουντ. Ο Σάβιον Φλαγκ το έκανε δύο φορές στα τρία τελευταία παιχνίδια της ομάδας της λαυρεωτικής.

Ο Αμερικανός φόργουορντ μετά τα 15 ριμπάουντ που είχε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna, κατέβασε 16 ριμπάουντ στο παιχνίδι με τον Άρη γράφοντας και πάλι ιστορία αφού αυτή είναι η μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία των «μεταλλωρύχων». Παράλληλα έγινε ο δεύτερος της φετινής Basket League που έφτασε για δεύτερη φορά σε επίδοση 15+ ριμπάουντ αφού αυτό το κατάφερε μόνο ο Μίρο Μπίλαν.

Ο Φλαγκ, πέραν των 16 ριμπάουντ του, είχε 17 πόντους και έτσι έφτασε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και συνολικά για τέταρτη φορά σε double-double. Είναι ένας από τους έξι του φετινού Πρωταθλήματος που έφτασε στα 4+ double-double, μία λίστα στην οποία μπήκε μέσα από το συγκεκριμένο παιχνίδι και ο Νοά Χορκλέρ.

«Ψεγάδι» στη στατιστική του Αμερικανού ήταν τα τρίποντα. Είχε 0/6 και σημείωσε τη 10η μηδενική επίδοση εύστοχων σουτ από την περίμετρο με τουλάχιστον έξι προσπάθειες.

Πέραν των επιτευγμάτων του Σάβιον Φλαγκ…

*Ο Θόδωρος Ζάρας ήταν ένας από τους τέσσερις των γηπεδούχων που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων. Με τους 12 που είχε, έγινε ο 41ος στην ιστορία της Basket League που έφτασε στους 2.600+.

Παράλληλα, έχοντας 2/2 βολές όχι μόνο επέκτεινε το σερί του στο φετινό Πρωτάθλημα (18/18) και συνολικά στην Basket League (28/28), ο έμπειρος γκαρντ έφτασε στις 500 εύστοχες στην καριέρα του στην κατηγορία. Σε 361 αγώνες ο Ζάρας μετράει 501/604 βολές, εκτελώντας δηλαδή με 82,94%.

*Ο Αρ Τζέι Κόουλ μοίρασε έξι ασίστ με τις οποίες μπήκε στην πρώτη 10άδα της λίστας του Λαυρίου Megabolt στην Basket League. Έφτασε στις 81 και ξεπέρασε τον Ντεμάριους Μπολντς που είχε 75.

*Πέραν του ότι είχε σημαντική συμβολή στη νίκη της ομάδας του, ο Πέτρος Γερομιχαλός συνέχισε να «σκαρφαλώνει» στις ιστορικές λίστες του Λαυρίου Megabolt. Μέσα λοιπόν από αυτό το παιχνίδι «έπιασε» τον Μιχάλη Περράκη στη 2η θέση των αγώνων Πρωταθλήματος (91), έγινε ο 7ος σκόρερ ξεπερνώντας τον Ντέβιν Ντέιβις (515) και 7ος σε εύστοχα δίποντα ξεπερνώντας τους Άλφα Ντιαλό και Ντεμάριους Μπολντς (129).

Από το Blogger.