Μπαρτζώκας: «Πρέπει αμέσως να διαφοροποιήσουμε την προσέγγισή μας για ένα απαιτητικό παιχνίδι»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο Τρίτη (7/3, 21:00) στο ΣΕΦ την Μπαρτσελόνα για την 27η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» και οι «μπλαουγκράνα» ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 18-8.

«Το πρόγραμμά μας είναι ιδιαίτερα βαρύ το τελευταίο καιρό», σχολίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, προπονητής του Ολυμπιακού, πριν την έναρξη της διπλής εβδομάδας της Ευρωίγκας και εξήγησε: «Χθες παίξαμε μέσα σε σαράντα ώρες δύο παιχνίδια, συν το ταξίδι που ήμασταν όλο το βράδυ άυπνοι. Αυτό μοιραία επιφέρει κόπωση, όμως, δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας, όπως όλων των ομάδων της Ευρωλίγκας. Απλώς σε σχέση με την αυριανή μας αντίπαλο, εκείνοι είχαν μια μέρα ξεκούρασης παραπάνω». 

«Επίσης, στο παιχνίδι του Σαββάτου ξεκούρασαν τους δύο καλύτερους παίκτες τους. Χίγκινς και Μίροτις ήταν έξω», συνέχισε ο Μπαρτζώκας και αναφέρθηκε στην αυριανή συνάντηση: «Βέβαια, έχασαν το ματς. Εμείς δεν παίξαμε καλά στο Μιλάνο, πιεστήκαμε και χθες. Δείξαμε κόπωση και πνευματική και σωματική και ψυχική. Πρέπει αμέσως να διαφοροποιήσουμε την προσέγγισή μας για ένα απαιτητικό παιχνίδι αύριο, απέναντι σε μια ομάδα που όλοι ξέρετε πόσο καλή είναι. Είναι σε καλή κατάσταση, έχει κάνει πέντε συνεχόμενες νίκες, παίζει πολύ καλύτερα. Η επιστροφή του Μίροτιτς έχει ανεβάσει το ταβάνι τους, ενώ και ο Χίγκινς παίζει πάρα πολύ καλά». 

«Γενικά είναι μια ομάδα με πολύ καλή εκτέλεση και αμυντικά και επιθετικά», επισήμανε ο κόουτς του Ολυμπιακού για την Μπαρτσελόνα και τόνισε ότι: «Για εμάς θα είναι σίγουρα δύσκολο και απαιτητικό ματς. Ο παράγοντας κούραση πρέπει γρήγορα να βγει από το μυαλό μας και εγώ και οι παίκτες. Αύριο παίζουμε σε ένα γεμάτο γήπεδό, μπροστά στον κόσμο μας και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

«Να δείξουμε την ταυτότητα μας»

«Μας επηρεάζει ως ένα βαθμό, όμως, όλοι έχουν τον ίδιο αριθμό εκτός έδρας αγώνων», σχολίασε ο Ταρίκ Μπλακ σχετικά με το βεβαρημένο πρόγραμμα του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα και σημείωσε: «Οπότε θα πρέπει να το ξεπεράσεις και να ανταγωνίζεσαι κάθε φορά στο ίδιο επίπεδο. Στο αυριανό ματς με την Μπαρτσελόνα θα έχουμε στο πλευρό μας τον κόσμο μας. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι εκπληκτική και μας δίνουν ενέργεια». 

«Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν είναι φανταστικοί και μας υποστηρίζουν τόσο στις νίκες, όσο και στις ήττες», υπογράμμισε ο 31χρονος Αμερικανός σέντερ της ομάδας του Πειραιά και συνέχισε: «Σε πολλά δύσκολα παιχνίδια μας έχουν δώσει ώθηση. Τους ευχαριστούμε και πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια για όλα όσα κάνουν σε αυτό το γήπεδο».

Σε ερώτηση για το «κλειδί» της αναμέτρησης, ο Μπλακ απάντησε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για δύο ομάδες που είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και παλεύουν για τη θέση τους σε αυτή. Για αυτό και έχει να κάνει με το πως θα προσεγγίσεις το παιχνίδι. Θα πρέπει να μπεις να παίξεις σκληρά. Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα έχετε αυτή την έκφραση, όμως, εμείς στην Αμερική λέμε: «Αφήνεις τις μάρκες να πέσουν εκεί που είναι να πέσουν» (σ.σ. ότι θέλει ας γίνει). Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να ελέγξεις τον εαυτό σου, ειδικά όταν αυτό που κάνεις σε έχει φέρει μέχρι εδώ που είσαι. Τελειοποιείς το ποιος είσαι εσύ και την ταυτότητά σου». 

«Θεωρώ πως αυτό είναι το σημαντικό για εμάς, να μην εστιάζουμε σε κάτι, αλλά σε κάθε ματς στην Ευρωλίγκα, στην Ελλάδα, να τελειοποιούμε αυτό που είμαστε, από τη στιγμή που αυτό που έχουμε δουλεύει και μοιάζει με καλο-λαδωμένη μηχανή», επισήμανε ο Αμερικανός σέντερ και παρατήρησε ότι: «Πρέπει να δείξουμε την ταυτότητά μας, ανεξάρτητα από το ότι απέναντί μας θα έχουμε μια από τις καλύτερες και πιο ταλαντούχες ομάδες της Ευρωλίγκας».

Από το Blogger.