Τάσος Τσατάλης: «Είτε δεν κατανοούν τι διαβάζουν, είτε παραπλανούν»

Με νέα ανάρτηση ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΑΕΚ, Τάσος Τσατάλης επιχειρεί να βάλει τέλος στην άποψη ότι ο Άμραμπατ έπρεπε να πάρει κίτρινη στη φάση με το χέρι μπροστά στον Μπρινιόλι.

Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΑΕΚ επαναλαμβάνει τον κανονισμό για το σε ποιες περιπτώσεις δίνεται κάρτα σε χέρι και τονίζει πως ό,τι άλλο γράφεται έχει στόχο την παραπλάνηση. Ακόμα επισημαίνει ότι ο κανονισμός δεν προσαρμόζεται ανάλογα με την άποψη του καθενός.

Αναλυτικά:

«Για να το τελειώνουμε... Κάθε αναφορά στον κανονισμό που αφορά παίξιμο με το χέρι και κίτρινη κάρτα, το συνδέει με υποσχόμενη επίθεση και μόνο. Το ίδιο συμβαίνει και στην σελίδα 103 του κανονισμού όπου αναφέρεται ρητά: «Όταν διαπράττονται δύο ξεχωριστές παραβάσεις κίτρινης κάρτας (ακόμα και σε κοντινή απόσταση), θα πρέπει να τιμωρούνται και οι δύο, όπως για παράδειγμα παίκτης μπει στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την απαιτούμενη άδεια και διαπράξει ένα ριψοκίνδυνο τάκλιν ή σταματήσει μια υποσχόμενη επίθεση με ένα φάουλ, παίξιμο της μπάλας με το χέρι με πρόθεση κ.λπ». Να σταματήσει μια υποσχόμενη επίθεση είτε με φάουλ, είτε με παίξιμο της μπάλας με το χέρι. Κι όμως και γι΄αυτό να σας παραπλανήσουν προσπαθούν.

Οποιοσδήποτε προσπαθεί να σας πει το αντίθετο, είτε δεν μπορεί να κατανοήσει τι διαβάζει, είτε εσκεμμένα προσπαθεί να σας παραπλανήσει.

Το εξοργιστικό είναι πως επαναλαμβάνεται αυτό που έγινε και με αφορμή τα δοκάρια του Περιστερίου. Σου λένε «εντάξει, ο κανονισμός μπορεί να λέει, αλλά δεν είναι ξεκάθαρος και στο κάτω κάτω εσύ τι βλέπεις», κατά το «και τι έγινε για 2,5 πόντους». Που δεν ήταν 2,5 πόντοι, αλλά τι σημασία έχει όταν το 90% των Μέσων εκφράζει την γραμμή των αντιπάλων σου;

Το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι να σου λένε «και τι θα γίνει αν κάνει χέρι πέντε φορές;». Δηλαδή με μια ακραία σκέψη θέλουν να ακυρώσουν τον κανονισμό. Φυσικά και αν κάποιος πέντε ή και τρεις φορές συνεχόμενες κάνει το ίδιο στο τέλος θα πάρει κάρτα, γιατί εκεί μπορείς να μιλήσει όντως για γράμμα και πνεύμα του κανονισμού. Στη μία και μοναδική περίπτωση είναι απαράδεκτο να θεωρούμε τον κανονισμό κάτι εντελώς σχετικό κι ανοιχτό προς ερμηνεία ανάλογα με την άποψη μας».

Από το Blogger.