Μπαρτζώκας: «Έχουμε μπροστά μας έξι τελικούς»

Στο Κάουνας βρίσκεται η αποστολή του Ολυμπιακού καθώς απόψε (16/03, 20.00-Νοvasports 4) θ' αντμετωπίσει την Ζαλγκίρις για την 29η της EuroLeague.

«Η πρώτη θέση είναι σημαντική. Είμαστε έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, όμως, τίποτα δεν έχει καθοριστεί», τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε: «Νομίζω πως το μόνο που είναι σχεδόν σίγουρο, είναι ότι έχουμε περάσει στους οκτώ και θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε στα πλέι οφ. Έχουμε, λοιπόν, έξι παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ως τελικούς και το εννοώ αυτό. Αρχής γενομένης από το ματς με τη Ζαλγκίρις. Είναι πολύ απαιτητικό παιχνίδι και δύσκολο. Η Ζαλγκίρις το αντιμετωπίζει και εκείνο ως τελικό, καθώς παλεύει για την πρόκρισή της στο top 8. Ξέρουμε πως θα είναι μια ατμόσφαιρα δύσκολη για την ομάδα μας. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να κάνουμε καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε» 

Αναφερόμενος στα κλειδιά της αναμέτρησης με τη λιθουανική ομάδα, είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν η αντίπαλός μας θα έχει απουσίες ή όχι. Εμείς , πάντως, θα στερηθούμε των υπηρεσιών του Σλούκα. Όπως πάντα, όμως, έτσι και κόντρα στην Ζαλγκίρις θα βασιστούμε στο ομαδικό μας παιχνίδι. Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που επιτίθεται  πολύ στην μπάλα, παίζει με μεγάλη δύναμη και ενέργεια, επιθετικά και αμυντικά. Όταν λείπει ο βασικός της δημιουργός συνήθως μεταφέρει το παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι, ποστάροντας 3άρια, 4άρια και 5άρια. Γενικά είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να ελέγξουμε και να ματσάρουμε την ένταση που παίζουν. Πρέπει να παίξουμε με το δικό μας τρόπο».

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους φίλους του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν μαζί της για να τη στηρίξουν στον αγώνα με την Ζαλγκίρις. «Όλη τη χρονιά στις πτήσεις τσάρτερ που είχαμε μαζί μας φιλάθλους μας. Θεωρώ πως είναι μια πολύ ωραία εμπειρία για εκείνους , αλλά και για εμάς. Η υποστήριξη που έχουμε είναι μοναδική. Το Κάουνας δεν είναι ένας εύκολος προορισμός και το γεγονός ότι θα έχουμε κόσμο και εκεί είναι πολύ σημαντικό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από εμένα και εκ μέρους όλης της ομάδας για την υποστήριξή τους».

«Το ότι είμαστε πρώτοι δεν μας επηρεάζει σε κάτι. Φυσικά μας χαροποιεί, αποτελεί μια ανταμοιβή της δουλειάς που κάνουμε στο γήπεδο», σχολίασε από την πλευρά του ο Γιάννούλης Λαρεντζάκης. «Από κει και πέρα, όμως, έχουμε στο μυαλό μας μόνο τη δύσκολη αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις, σε μια πολύ δυνατή έδρα. Η αντίπαλός μας ‘καίγεται’ για το αποτέλεσμα, καθώς παλεύει για μια θέση στην 8άδα. Όμως, και εμείς δεν πάμε αδιάφοροι, ούτε και ήμασταν ποτέ αδιάφοροι σε κάποιο ματς. Πάμε να δώσουμε το 100/100 μας για να πάρουμε τη νίκη και να διατηρηθούμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα».

Σκιαγραφώντας τη λιθουανική ομάδα, ο γκαρντ του Ολυμπιακού, τόνισε: «Είναι πολύ σκληρή ομάδα. Σίγουρα θα πρέπει να ματσάρουμε την ενέργεια και τον ρυθμό που θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν. Αν παίξουμε σκληρά, όπως έχουμε κάνει στα περισσότερα παιχνίδια μέχρι τώρα, πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά».

Τέλος, αναφερόμενος στους φίλους του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν μαζί της στην τσάρτερ πτήση για Κάουνας, είπε: «Άλλο ένα ταξίδι με τον κόσμο μας! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι φίλαθλοί μας ταξιδεύουν μαζί μας και μας στηρίζουν. Ελπίζω να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί ένα ακόμα διπλό».
 

Από το Blogger.