Άρης και Νότε έγραψαν ιστορία με κλεψίματα

Παρότι δεν συνδυάστηκε με νικηφόρο αποτέλεσμα, ο Άρης έφτασε σε μία επίδοση με ιστορική χροιά στο παιχνίδι με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό, έχοντας πρωταγωνιστή τον Τζανόντ Νότε. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έκανε θραύση στα κλεψίματα, τελειώνοντας το παιχνίδι με 22. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση της ιστορίας του στην Basket League αφού ξεπέρασε εκείνη των 20 που έκανε στις 9 Μαΐου 2007 στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ολύμπια Λάρισας.

Είναι παράλληλα η δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση κλεψιμάτων της ιστορίας της Basket League μετά τα 23 που είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ηρακλή στο ΣΕΦ, συμπτωματικά ακριβώς ένα χρόνο πριν από αυτήν του Άρη (12/3/2022).

Ο Τζανόντ Νότε ήταν ο πρωταγωνιστής αυτής της ιστορικής επίδοσης, κάνοντας έξι κλεψίματα. Είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων επτά χρόνων από παίκτη του Άρη αφού θα πρέπει να επιστρέψουμε στις 20 Φεβρουαρίου 2016 για να βρούμε ανάλογη ή μεγαλύτερη επίδοση. Τότε ο Βασίλης Ξανθόπουλος έκανε οχτώ κλεψίματα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα για τη σεζόν 2015-16.

Ήταν η 12η επίδοση 6+ κλεψιμάτων στην ιστορία του Άρη στην Basket League ενώ ένας συμπαίκτης του Νότε, ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν έκανε πέντε στο πρώτο φετινό παιχνίδι της ομάδας του που κρίθηκε στην παράταση, στις 11 Δεκεμβρίου κόντρα στον Ιωνικό.

Στον αντίποδα πάντως οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν για δεύτερη μόλις φορά φέτος σε μηδενική επίδοση κοψιμάτων. Είχε προηγηθεί εκείνη του εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα.

Ακόμη για τον Άρη…

*Ο Όμηρος Νετζήπογλου ήταν ένας από τους τρεις παίκτες του που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων, έχοντας 11. Ο διεθνής γκαρντ μάλιστα με την 49η εμφάνιση του με τα κιτρινόμαυρα, μπήκε στην 50άδα της ιστορικής λίστας του Άρη στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού ξεπέρασε τον Νάστο Γαλακτερό και τον Γκάρι Μπελ.

*Ο Νοά Χόρκλερ είχε 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ φτάνοντας στο τρίτο του double-double μετά τα παιχνίδια με το Λαύριο εντός και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Με αυτό ο Άρης έφτασε στα 12 και άνοιξε ακόμη περισσότερο την «ψαλίδα» στη σχετική λίστα από το Περιστέρι bwin (9).

Αυτό ήταν το 7ο παιχνίδι της φετινής Basket League που είχε double-double και από τις δύο πλευρές (Έβανς – Χόρκλερ).

*Ο Βασίλης Χρηστίδης και ο Σταύρος Σχίζας είχαν από οχτώ πόντους, σημειώνοντας την κορυφαία φετινή επίδοση τους. Ο πρώτος είχε επτά ως παίκτης του ΠΑΟΚ απέναντι στον Απόλλωνα και ο δεύτερος επίσης επτά στο παιχνίδι του πρώτου γύρου κόντρα στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό.

*Ο Άρης ήταν αναποτελεσματικός από μακριά αφού Τζανόντ Νότε και Βασίλης Τολιόπουλος είχαν αθροιστικά 1/18 τρίποντα και μπήκαν αμφότεροι στις λίστες με τις αρνητικές επιδόσεις της σεζόν. Ο Έλληνας γκαρντ τελείωσε το παιχνίδι με 0/8 σουτ από την περίμετρο, που είναι η χειρότερη φετινή επίδοση αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 0/7 που είχε ο Τρέβις Σίμπσον στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Στην περασμένη σεζόν την ίδια επίδοση (0/8) είχε ο Γιώργος Καμπερίδης στο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Λάρισα.

Ο Τζανόντ Νότε από την πλευρά του είχε 1/10 τρίποντα και ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση άστοχων σουτ από την περίμετρο στη σεζόν. Εννιά άστοχα τρίποντα είχε μία μέρα νωρίτερα (11/3) ο Νικ Γκρίφιν στο ματς του Απόλλωνα Carna με τον Ιωνικό (3/12).

*Ο Βασίλης Τολιόπουλος πάντως σημείωσε ατομικό ρεκόρ περιόδου στην «οικονομία» με τον συντελεστή +8 που είχε (8 ασίστ + 3 κλεψίματα – 3 λάθη). Ο διεθνής γκαρντ είχε +7 στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο.
 

Από το Blogger.