Οι τρεις «αγαπημένοι» αντίπαλοι του Μπίλαν

Ο Μίρο Μπίλαν πρόσθεσε μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Περιστερίου επί του Κολοσσού, φτάνοντας στο double-double με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ. Με αυτούς τους αριθμούς έφτασε σε κάποιες αξιοσημείωτες επιδόσεις…

*Ο Κροάτης έφτασε στα επτά double-double και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι τόσο ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν, όσο και ο Ακίλ Μίτσελ το Σάββατο δεν έφτασαν σε τέτοια επίδοση, άνοιξε την απόσταση από αυτούς και πλησίασε στην πρωτιά της κανονικής περιόδου, αφού οι σέντερ του Άρη και της ΑΕΚ αντίστοιχα, έχουν από πέντε double-double.

Μέσα από τη λίστα των επτά double-double του Μπίλαν προκύπτει μία ενδιαφέρουσα διαπίστωση: Σημείωσε τα έξι από αυτά απέναντι σε τρεις ομάδες, φτάνοντας δηλαδή σε τέτοια επίδοση τόσο εντός όσο και εκτός έδρας γεγονός που αρκεί για να χαρακτηρίσει τους συγκεκριμένους αντιπάλους ως «αγαπημένους» του…

*Στα δύο ματς με τον Κολοσσό είχε 19 πόντους, 11 ριμπάουντ εκτός, 13 πόντους και 11 ριμπάουντ εντός έδρας.

*Στα δύο ματς με την Καρδίτσα είχε 11 πόντους, 14 ριμπάουντ εντός, 17 πόντους και 11 ριμπάουντ εκτός έδρας.

*Στα δύο ματς με τον Απόλλωνα είχε 17 πόντους, 10 ριμπάουντ εκτός, 16 πόντους και 15 ριμπάουντ εντός έδρας.

*Μόνο το Λαύριο του… ξέφυγε κάνοντας double-double στο ματς του δεύτερου γύρου εντός έδρας με 18 πόντους και 15 ριμπάουντ αλλά 14 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ εκτός έδρας.

*Ήταν το πρώτο από τα επτά double-double στο οποίο έφτασε έχοντας παρουσία 30+ λεπτών στο παρκέ (30:12). Άλλωστε αυτό ήταν συνολικά μόλις το δεύτερο παιχνίδι στο οποίο έφτασε στα 30+ λεπτά συμμετοχής μετά από εκείνο με την ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια (32:35).

*Με το double-double του Μπίλαν στο παιχνίδι με τον Κολοσσό, το Περιστέρι bwin έγινε η δεύτερη ομάδα μετά τον Άρη που έφτασε φέτος σε διψήφιο αριθμό τέτοιων επιδόσεων. Έχει 10 με δύο παίκτες ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης 13 με πέντε διαφορετικούς παίκτες.

Ακόμη ως προς τον Μίρο Μπίλαν…

*Με τα 11 ριμπάουντ του, ο Κροάτης έφτασε στα 159 και μπήκε στη 40άδα των κορυφαίων ριμπάουντερ στην ιστορία του Περιστερίου. Ανέβηκε μάλιστα μέχρι την 37η θέση της λίστας αφού ξεπέρασε τον Αλέξανδρο Πέτρουλα (151), τον αείμνηστο Νίκο Φάσουρα (153), τον Έντουαρντ Ντάνιελ (154) και τον Πιτ Μάικλ (156).

*Ο Μπίλαν μάζεψε 10 από τα 11 ριμπάουντ του στην άμυνα. Με αυτά έγινε ο τέταρτος που έφτασε φέτος σε τριψήφιο αριθμό, μετρώντας πλέον 107. Είναι ο 47ος στην ιστορία του Περιστερίου bwin που φτάσει στα 100+ αμυντικά ριμπάουντ.

Κατά τα άλλα για τους «κυανοκίτρινους»…

*Ο Λεωνίδας Κασελάκης έκανε το πιο παραγωγικό, επιθετικά, παιχνίδι του στη φετινή σεζόν, σημειώνοντας την πρώτη «20άρα» του αφού σημείωσε 21 πόντους. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 18 που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ο διεθνής φόργουορντ σημείωσε μάλιστα τη 15η επίδοση 21+ πόντων μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος.

*Με τα δύο αμυντικά ριμπάουντ που είχε σε αυτό το παιχνίδι, ο Δημήτρης Μωραΐτης έγινε ο 47ος στην ιστορία του Περιστερίου που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

*Όσο εύστοχος ήταν από μέση και κοντινή απόσταση (6/6 δίποντα), τόσο άστοχος ήταν ο Σιλβέν Φρανσίσκο στις βολές, έχοντας 0/3 και έτσι σημείωσε την 8η μηδενική επίδοση βολών με τουλάχιστον τρεις προσπάθειες στο φετινό Πρωτάθλημα. Θέση σε αυτήν τη λίστα έχει και ένας πρώην πια συμπαίκτης του, ο Σακούρ Τζούστον που είχε επίσης 0/3 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

Από το Blogger.