Το όνομα του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού πήρε οδός στη Θεσσαλονίκη


Πλέον η οδός Γαζή στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης θα φέρει το όνομα του αδικοχαμένου οπαδού του Άρη, Άλκη Καμπανού ως ένδειξη τιμής στην μνήμη του.

Ο δρόμος που λεγόταν Γαζή, πλέον θα φέρει το όνομα του αδικοχαμένου οπαδού του Άρη ο οποίος έφυγε άδικα ένα χρόνο πριν, έπειτα από άνανδρη εγκληματική επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ.

Την απόφαση πήρε η Επιτροπή Ονοματοθεσίας – Μετονομασίας οδών, πλατειών ή συνοικιών του Δήμου Θεσσαλονίκης στη σημερινή της συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Επιτροπής Ονοματοθεσίας, Πέτρος Λεκάκης, δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «από την πρώτη στιγμή συμφωνήσαμε ως δημοτικό συμβούλιο πως θα πρέπει να τιμηθεί η μνήμη του παιδιού που δολοφονήθηκε σε οπαδικό χτύπημα και ο θάνατός του συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως Δήμος Θεσσαλονίκης ώστε να μείνει ζωντανή η μνήμη του Άλκη και ο συγκεκριμένος δρόμος να μας θυμίζει πως παρόμοιο περιστατικό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά».

Το αίτημα για να μετονομαστεί η οδός, είχε κατατεθεί από τον Α.Σ. Άρη, που μέσω επιστολής προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης ζητούσε τη μετονομασία της οδού αλλά και την τοποθέτηση αναθηματικής πλάκας στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος.

Για την αναθηματική πλάκα έχει δοθεί εντολή από το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου προς τη Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού για το σημείο όπου θα τοποθετηθεί. Σύμφωνα με την εισήγηση, θα μπει επί της οικοδομής όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης, με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας και τα έξοδα θα καλυφθούν από τον Ερασιτέχνη Άρη.
Από το Blogger.