Καρπετόπουλος: «Η πρώτη αγωνιστική μπορεί να μην είναι η πιο μεγάλη μέρα του πολέμου, αλλά δεν απέχει πολύ από τον χαρακτηρισμό»

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος σχολίασε στην «SportDay» τα επερχόμενα Super League Playoffs και στάθηκε στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στην «SportDay»:

«Η πρώτη αγωνιστική μπορεί να μην είναι η πιο μεγάλη μέρα του πολέμου, αλλά δεν απέχει πολύ από τον χαρακτηρισμό. Ο Παναθηναϊκός που είναι πρώτος και που για αυτό όλοι θα κοιτάζουν το πρόγραμμά του, ξεκινά με ένα πολύ δύσκολο ματς, αυτό με την ΑΕΚ στην OPAP Arena. Το καλό για τον Γιοβάνοβιτς είναι ότι μετά από την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό η προετοιμασία του συγκεκριμένου παιχνιδιού έγινε κομμάτι δύσκολη και για τον Ματίας Αλμέιδα.

Ένα δεύτερο στραβοπάτημα της «Ένωσης» – και μάλιστα εντός έδρας (ενώ στη συνέχεια υπάρχει και διακοπή πρωταθλήματος)- μπορεί να δημιουργήσει στην ΑΕΚ συνθήκες πραγματικής δυσκολίας, όχι βαθμολογικής (μιας και ότι κι αν γίνει η ΑΕΚ θα είναι πολύ ψηλά), αλλά αγωνιστικής (διότι μπορεί να κλονίσει την πίστη των παικτών της ΑΕΚ σε αυτό που μου αρέσει να αποκαλώ «ποδόσφαιρο του Αλμέιδα»). 

Αυτό το ποδόσφαιρο, το στηριγμένο στις συνεργασίες, στο τρέξιμο, στην κίνηση χωρίς την μπάλα, στην αναζήτηση του συμπαίκτη που βρίσκεται σε καλύτερη θέση, με όλο το συνεπακόλουθο ρίσκο στην άμυνα, μπορεί να είναι αποδοτικό μόνο αν το πλάνο το υπηρετείς πιστά. Οι ήττες εν προκειμένω δεν είναι εκτός προγράμματος: αυτό που απαγορεύεται είναι οι αμφιβολίες. Αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει τον Παναθηναϊκό κινδυνεύει να αρχίσει να έχει τέτοιες. Όμως κι ο Παναθηναϊκός έχει την υποχρέωση να πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια για να κάνει αποτέλεσμα. Στον δεύτερο γύρο δεν κέρδισε κανέναν από τους συνδιεκδικητές του τίτλου».

Από το Blogger.