Νίκος Παναγόπουλος: «Τα χειραγωγημένα ματς στην πλειονότητά τους είναι σε πολύ μεγάλα σκορ»

Ο αναλυτής Νίκος Παναγόπουλος, που φιλοξενήθηκε στην «Δίκη στο Open» το βράδυ της Δευτέρας (20/3), σχετικά με την αποκάλυψη της εκπομπής για τους 13 νέους φακέλους της Sportradar με παιχνίδια της Super League 2, ανέφερε:

«Τα περισσότερα παιχνίδια είναι σε πολύ μεγάλα σκορ. Είναι λίγα αυτά που είναι 1-0, 2-0, τα περισσότερα είναι over. Έχουμε ξαναπεί και παλιότερα ότι οι μετρ του είδους και στην Ιταλία και στη Β’ κατηγορία όταν βολεύονταν οι ομάδες τα στήνανε τα ματς στο 0-0. Κάποια στιγμή ξυπνήσανε και είπανε “για ποιο λόγο αφού θέλαμε να φέρουμε ισοπαλία να το φέρουμε 0-0, υπάρχουν κι άλλα σκορ 1-1, 2-2”» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Οπότε όσο πάμε πιο πάνω ανεβαίνει και η απόδοση, άρα ανεβαίνει και το κέρδος. Δεν υπήρχε κανένας λόγος αυτό να μην το ακολουθήσουν και άλλες χώρες και γι αυτό ανοίγουν τα σκορ. Πολλές φορές όταν εκ των υστέρων μαθαίνουμε ότι έχει γίνει κάτι ύποπτο, βλέπουμε ότι στο 80% των περιπτώσεων υπάρχουν μεγάλα σκορ».

Σε ό,τι αφορά στον όγκο των φακέλων, ότι έρχονται πάρα πολλά παιχνίδια και πολύ λίγα καταλήγουν στη διερεύνηση, ο κ. Παναγόπουλος εξήγησε: «αν ξεκινήσουμε να βάζουμε κάποιους σωστούς μηχανισμούς, θεωρώ ότι δεν είναι δύσκολο να βρούμε άκρη επιτέλους σε αυτήν την κατάσταση».

«Εμείς δεν κάνουμε τίποτα, ούτε πρόληψη, ούτε καταστολή»

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση του φαινομένου ο κ. Παναγόπουλος επεσήμανε πως από τη στιγμή που υπάρχει ατιμωρησία, εννοείται ότι θα ξαναγίνει.

«Και υπάρχουν δύο λέξεις που νομίζω “ξεκλειδώνουν” τα πάντα: πρόληψη, καταστολή. Εμείς δεν κάνουμε τίποτα. Δηλαδή ούτε πρόληψη για να προλάβουμε το γεγονός και αφού το μαθαίνουμε, ούτε το καταστέλλουμε. Ούτε έτσι, ούτε, αλλιώς. Σε κάθε περίπτωση, είναι σαν να μαθαίνουμε ότι ένα παιχνίδι είναι χειραγωγημένο και απλά το μαθαίνουμε και δεν τρέχει τίποτα» υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας:

«Δεν μας απασχολεί αν η ομάδα έπεσε, αν ανέβηκε κατηγορία, ποιοι παίκτες παίξανε, πόσα λεφτά παίξανε, ποιοι ευνοήθηκαν, ποιοι οικονόμησαν “στην πλάτη του κόσμου ”. Γιατί ένας άνθρωπος ο οποίος παίζει ένα παιχνίδι, είτε Α’ είτε Β’ Εθνικής αν είναι στην Ελλάδα, δεν μπορεί να ξέρει εκείνη την ώρα όσα χρήματα και να βάζει αν μετά αυτό το ματς αποδειχτεί ότι ήταν στημένο. Αυτός όμως έχει παίξει, τα λεφτά του τα έχει ρίξει εκείνη την ώρα. Το αν θα τιμωρηθεί μία ομάδα και αυτός έχει χάσει τα λεφτά του γιατί εκείνη την ώρα δεν ήξερε ότι παίζει σε ένα στημένο ματς, θα τον δικαιώσει κανείς; Όχι!»

Από το Blogger.