Αλμέιδα: «Ίσως είχαμε λίγο το μυαλό μας και στο παιχνίδι που ακολουθεί το Σαββατοκύριακο»

Για το πώς ήρθε η νίκη της ΑΕΚ στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου, για το επόμενο ματς που έρχεται με τον Ολυμπιακό, αλλά και την αλλαγή του Γιόνσον, μίλησε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά ο προπονητής της ΑΕΚ ανέφερε:

Για το αν 1-0 ήταν φτωχό: «Θεωρώ ότι δεν είναι φτωχό, η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, όμως όχι τόσο ξεκάθαρες όσο οι δικές μας στο πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να βάλουμε μίνιμουμ ένα ακόμα γκολ και θα άλλαζε το παιχνίδι. Ίσως είχαμε λίγο το μυαλό μας και στο παιχνίδι που ακολουθεί το Σαββατοκύριακο, όμως αξιολογώ την προσπάθεια των παικτών μου που ξέρανε πώς να διαχειριστούν το σκορ με πάθος. Σε ότι αφορά το δικό μου σκεπτικό δεν αλλάζει κάτι. Από αύριο θα ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε τον αντίπαλο όπως κάνουμε με όλους τους αντιπάλους. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι που έρχεται, όμως εμένα δε με επηρεάζει και ούτε παίζει ρόλο σε αυτό που σκέφτομαι μετά από κάθε νίκη όπως η σημερινή. Σήμερα θα χαρούμε και από αύριο θα δουλέψουμε για το παιχνίδι της Κυριακής».

Αν η ΑΕΚ έκανε τα εύκολα… δύσκολα η ομάδα στο Περιστέρι; «Είναι ξεκάθαρο ότι κερδίζεις μόνο όταν σκοράρεις περισσότερα γκολ από τον αντίπαλο. Αν εγώ έκανα δήλωση με βάση αυτά που λέτε, τότε θα ήμουν υπερόπτης γιατί θα απαντούσα σαν να μην παίζει και ο αντίπαλος. Σήμερα ο αντίπαλος έπαιξε και μας έκανε τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα. Όμως εγώ αναλύω πάντα τη δική μου ομάδα και όχι τον αντίπαλο. Και αυτό που έχω να πω είναι ότι η σημερινή νίκη είναι πολύ σημαντική.

Για την αλλαγή του Γιόνσον: «Είχαμε μιλήσει με τον παίκτη. Είχε παίξει πολλά παιχνίδια, έτρεξε πολύ στο πρώτο ημίχρονο και είχε λίγο χρόνο ξεκούρασης. Δεν είναι κάποια δικαιολογία, όμως σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε οι ποδοσφαιριστές δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν».

Από το Blogger.