Ο Ολυμπιακός με τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση ασίστ στην ιστορία του

Το παιχνίδι του Λαυρίου ανέδειξε και μία ξεχωριστή επίδοση σε ομαδικό επίπεδο για τον Ολυμπιακό. Οι πρωτοπόροι τελείωσαν τον αγώνα με 35 ασίστ που δεν είναι απλά η κορυφαία φετινή επίδοση της Basket League –είχαν 33 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα…

*Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Περισσότερες είχε μόνο στις 19 Νοεμβρίου 1994 όταν και καταγράφηκαν 38 ασίστ στη στατιστική του, στον εντός έδρας αγώνα με τους Αμπελόκηπους, επίδοση που είναι και η κορυφαία συνολικά στην ιστορία της Basket League.

*Αυτή ήταν μόλις η τέταρτη επίδοση 35+ ασίστ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Πέραν εκείνης του Ολυμπιακού το 1994, μία φορά έφτασε ο Παναθηναϊκός στις 36 και μία ο Προμηθέας στις 35 ασίστ.

*Ακόμη ο Ολυμπιακός σημείωσε διπλό ρεκόρ περιόδου στους πόντους από τα λάθη του αντιπάλου του. Σημείωσε 37 πόντους ξεπερνώντας τους 33 που είχαν η ΑΕΚ στην 1η και ο Κολοσσός H Hotels στη 12η αγωνιστική. Ρεκόρ περιόδου είναι και ο συντελεστής του +28 (9-37) αφού το προηγούμενο ήταν το +24 του Κολοσσού H Hotels απέναντι στον Ιωνικό (33-9).

*Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν για πρώτη φορά έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ήταν η 11η φορά που έγινε αυτό από μία ομάδα στο φετινό Πρωτάθλημα και τις περισσότερες, από τρεις, είχαν ο Παναθηναϊκός και το Περιστέρι bwin.

Από το Blogger.