Οι ομάδες της Euroleague ψηφίζουν για την συμμετοχή του Ντουμπάι στην διοργάνωση

Εδώ και καιρό είναι γνωστή η επιθυμία του Ντουμπάι να κάνει… μπάσιμο στην Euroleague, προσφέροντας 150 εκ. ευρώ για 6 χρόνια, ένα ποσό δηλαδή 4 φορές πάνω από τα αντίστοιχα χρήματα της διοργάνωσης για φέτος!

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μια τέτοια οικονομική «ένεση» μπορεί να… εκτοξεύσει την διοργάνωση, με το Ντουμπάι φυσικά να ζητά ως αντάλλαγμα την συμμετοχή μιας ομάδας στην διοργάνωση από την σεζόον 2024-25, καθώς και την διεξαγωγή του Final-4 του 2025 και του 2029.

Την προσεχή Δευτέρα 13 Μαρτίου οι μέτοχοι της Euroleague θα κληθούν να ψηφίσουν για την εξέλιξη αυτή, με τον Παναθηναϊκό να είναι φυσικά ανάμεσα σε αυτούς. Μαζί του, την απόφαση θα λάβουν οι Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια, Εφές, Φενερμπαχτσέ, Μακάμπι, Ζαλγκίρις, Αρμάνι, Μπάγερν, Βιλερμπάν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Βασική προϋπόθεση είναι και η συναίνεση της FIBA, με τις επαφές ανάμεσα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και την Euroleague να βρίσκονται σε εξέλιξη. Εφόσον βρεθεί λύση και σε αυτό το μέτωπο, τότε όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά!

Αξίζει να αναφερθεί πως εάν τελικά το Ντουμπάι… μπει στην διοργάνωση, τότε θα αυξηθούν και οι ομάδες αλλά και το φορμάτ. Στόχος είναι την σεζόν 2024-25 οι ομάδες να γίνουν 20 (με τους Λόντον Λάιονς και την Παρί να προστίθενται με wild card), την σεζόν 2026-27 να γίνουν 22 και την σεζόν 2028-29 να γίνουν 24!

Όσον αφορά το φορμάτ, η διοργάνωση θέλει να υιοθετήσει ένα σύστημα αντίστοιχο με του NBA, όπου οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο περιφέρειες. Οι ομάδες της ίδιας περιφέρειας θα παίξουν δύο φορές μεταξύ τους, ενώ αυτές των διαφορετικών περιφερειών μια φορά, σε έδρα που θα προκύψει από κλήρωση.

Από το Blogger.