Έφτασε η ώρα του τελικού του Final 4 Κυπέλλου Γυναικών

Η ώρα του τελικού του Final 4 Κυπέλλου Γυναικών έφτασε… Παναθηναϊκός και Ελευθερία Μοσχάτου σήμερα στις 14.00 (ERTFlix) θα αναμετρηθούν στο 3ο Κλειστό Άνω Λιοσίων (Ζωφριάς) με «έπαθλο» τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο μπάσκετ γυναικών.

Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί για 12η φορά σε Final 4 Κυπέλλου, ενώ η Ελευθερία για δεύτερη συνεχόμενη, αλλά αυτό δεν αλλάζει την δίψα και των δύο ομάδων για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αν το κύπελλο πάει στα χέρια του Παναθηναϊκού θα είναι το δεύτερο της ιστορίας του, ενώ αν το κατακτήσει η Ελευθερία Μοσχάτου θα το παρθενικό της.

Ενόψει του σημερινού τελικού του 26ου Κυπέλλου ΟΠΑΠ Final 4 Γυναικών, η προπονήτρια του Παναθηναϊκού, Ελένη Καπογιάννη και ο προπονητής της Ελευθερίας Μοσχάτου, Γιώργος Σίμος αναφέρθηκαν στις τελευταίες σκέψεις που έκαναν πριν το μεγάλο αγώνα.

Αναφορικά με το αν υπάρχουν πλέον «μυστικά» μεταξύ των δύο ομάδων η Ελένη Καπογιάννη είπε πως «Μυστικά δεν υπάρχουν. Ούτως ή άλλως έχουμε παίξει και πρόσφατα σαν αντίπαλοι, οπότε γνωρίζει ο ένας τον άλλον. Το στάνταρντ για έναν τελικό είναι η πνευματική προετοιμασία των ομάδων, πόσο έτοιμες θα μπουν ψυχολογικά οι παίκτριες και πόσο καθαρό μυαλό θα έχουν για να πάρουν το ματς».  Από την πλευρά του ο Γιώργος Σίμος επεσήμανε «Δεν υπάρχουν μυστικά. Τους ξέρουμε καλά, μας ξέρουν καλά. Γνωρίζουμε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός. Φυσικά ένας τελικός είναι εντελώς διαφορετικός από οποιονδήποτε αγώνα πρωταθλήματος. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, που πατάμε. Όπως είπε και η κόουτς το πιο σημαντικό έχει να κάνει με την πνευματική ετοιμότητα».

Για τον σημερινό αγώνα που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς η Ελένη Καπογιάννη ευχήθηκε «Να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, αντάξιο των δύο ομάδων. Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα μου θα είναι πανέτοιμη για να κάνει την προσπάθεια της και να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο».  

«Να είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι» ευχήθηκε ο Γιώργος Σίμος και συμπλήρωσε λέγοντας «να είμαστε εμείς ανταγωνιστικοί. Να ομορφύνουμε αυτόν τον τελικό. Ελπίζω και εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο, ακόμα και έτσι όπως είναι το θέμα για τα εισιτήρια. Εύχομαι τα καλύτερα για όλους».  

Διαιτητές του τελικού θα είναι οι Γρίβα, Κώτσου και Ασημακάκη και κομισάριος ο Καραλέμας.

Από το Blogger.