Super League 1: Τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια μέσω των play offs

Η Ελλάδα την επόμενη σεζόν (2023-2024) στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα έχει πέντε εκπροσώπους στα Κύπελλα Ευρώπης. Ενώ έκτη ομάδα στην τελική κατάταξη των play offs θα μείνει εκτός Ευρώπης.

Αναλυτικά:

-Ο πρωταθλητής, δηλαδή η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ, θα λάβει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League μέσω του γύρου των πρωταθλητών, οι αγώνες του οποίου διεξάγονται 8-9 και 15 Αυγούστου. Σε περίπτωση πρόκρισης, θα παίξει στα πλέι οφ στις 22/23 και 29/30 Αυγούστου, με έπαθλο μια θέση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Σε περίπτωση αποκλεισμού στα πλέι οφ του Champions League, θα μετακομίσει απευθείας στους ομίλους του Europa League. Αν, δε, ο πρωταθλητής Ελλάδας αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, θα παίξει στα πλέι οφ του Europa League, όπου ακόμη κι αν αποκλειστεί, θα συνεχίσει στους ομίλους του Conference League. Δηλαδή, ο πρωταθλητής στο χειρότερο σενάριο των δύο καλοκαιρινών αποκλεισμών θα έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Conference League.

-Ο δεύτερος των πλέι οφ θα κερδίσει θέση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, στον δρόμο των μη πρωταθλητών, με τους αγώνες να διεξάγονται 25/26 Ιουλίου και 1/2 Αυγούστου. Σε περίπτωση πρόκρισης, εξασφαλίζει, όπως και ο πρωταθλητής, το μίνιμουμ της παρουσίας στους ομίλους του Conference League, αλλά θα διεκδικήσει τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions ή έστω του Europa League.

-Ένα εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League προορίζεται για την ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο. Αν, πάντως, ο Κυπελλούχος είναι πρώτος ή δεύτερος στα πλέι οφ, τη θέση στο Europa League θα πάρει ο τρίτος των πλέι οφ. Η ομάδα αυτή θα μπει στη δράση στις 10 και 17 Αυγούστου και εφόσον προκριθεί, θα παίξει στα πλέι οφ στις 24 και 31 Αυγούστου. Αν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό του Europa League, θα μεταφερθεί στα πλέι οφ του Conference League που θα γίνουν 24 και 31 Αυγούστου. Αν αποκλειστεί στα πλέι οφ του Europa League, θα πάει απευθείας στους ομίλους του Conference League.

-Ο τρίτος και τέταρτος των πλέι οφ ή ο τέταρτος και πέμπτος εφόσον ο Κυπελλούχος τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις των πλέι οφ, θα λάβουν μέρος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, παίζοντας στις 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου. Για αυτές τις δύο ομάδες, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, αφού οποιοσδήποτε αποκλεισμός στον δεύτερο, τον τρίτο προκριματικό ή στα πλέι οφ του Conference League, συνεπάγεται και το τέλος της ευρωπαϊκής τους περιπέτειας.

*Η μοναδική περίπτωση να μην βγει ο πέμπτος των πλέι οφ στην Ευρώπη είναι να κατακτήσει το Κύπελλο η… Λαμία. Κάτι που μετά το 1-5 από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό φαντάζει σενάριο επιστημονικ;hς φαντασίας.

Από το Blogger.