Super League 1: Οι αριθμοί του αγώνα Παναιτωλικός - Λαμία

Οι δύο ομάδες είναι από τις ελάχιστες που συμμετέχουν στη Super League και έχουν συνυπάρξει σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες στο παρελθόν. Η πρώτη τους αναμέτρηση ήταν την σεζόν 1978-79 για την δεύτερη κατηγορία, ενώ την δεκαετία του ‘80 αναμετρήθηκαν και για την Γ’ Εθνική.

Την σεζόν 2017-18, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στην Super League η Λαμία, βρέθηκαν αντιμέτωπες στο υψηλότερο επίπεδο, με το πρώτο μεταξύ τους ματς που έγινε στην Φθιώτιδα να ολοκληρώνεται ισόπαλο και τον Παναιτωλικό να επικρατεί στο Αγρίνιο με 1-0 χάρη στο γκολ του Μοράρ.

Συνολικά έχουν διεξαχθεί 14 αναμετρήσεις μεταξύ τους και στις δύο έδρες και κυρίαρχο αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία, η οποία έχει παρουσιαστεί στα μισά παιχνίδια τους (7). Μάλιστα πολύ σπάνια είναι η επικράτηση των γηπεδούχων, με μόλις τρεις στο σύνολο των 14 αναμετρήσεων, με τον Παναιτωλικό να έχει τις δύο και την Λαμία μόλις μια.

Την σεζόν 2020-21 μάλιστα ολοκληρώθηκαν ισόπαλα και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια και μάλιστα χωρίς να σημειωθεί τέρμα, αφού έμειναν στο 0-0 τόσο στην Λαμία, όσο και στο Αγρίνιο στον Β’ Γύρο.

Ο Παναιτωλικός επικράτησε την περσινή περίοδο στο Αγρίνιο με 1-0 (56’ Νταγκό) για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά στα Playouts η Λαμία πήρε τη νίκη με 2-1 χάρη στα γκολ των Μανούσου και Ελευθεριάδη, ενώ για τους γηπεδούχους είχε σκοράρει ο Ντουάρτε.

7 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

2 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

3 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

2 ΝΙΚΕΣ ΛΑΜΙΑ

ΓΚΟΛ: 6-8

Από το Blogger.