Φιλικά με Team USA και Γερμανία για την Εθνική Μπάσκετ

Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ θα πάρει μέρος ς σε τουρνουά που θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι στις 18-20 Αυγούστου αντιμετωπίζοντας τις ΗΠΑ στις 18 και τη Γερμανία στις 19 του μήνα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος έδωσε το “παρών” στην εκδήλωση, ανέφερε: «Η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη για την ελληνική κοινωνία λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος με 57 νεκρούς. Από αυτή τη θέση θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Όσον αφορά στα σημερινά νέα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση.

Οι Εθνικές ομάδες ΗΠΑ, Γερμανίας και Ελλάδας έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία. Το τουρνουά στο οποίο θα λάβουμε μέρος αποτελεί το τελευταία στάση πριν τα επίσημα παιχνίδια.

Είναι ένα ιστορικής σημασίας και ξεχωριστό τουρνουά, που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο Άμπου Ντάμπι και αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι θα λάβει μέρος σε αυτό. Είμαι βέβαιος για την πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση και ότι θα παρακολουθήσουμε αγώνες παγκόσμιου ενδιαφέροντος με την παρουσία όλων των μεγάλων αστέρων αυτών των τριών Εθνικών ομάδων.

Είναι σπουδαίο για μας το γεγονός ότι θα συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή του μπάσκετ. Το καλύτερο τουρνουά, σε μια φιλόξενη χώρα με τρεις από τις καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ γι’ αυτό».

Ο Τζιμ Τούλεϊ, CEO της USA Basketball, τόνισε με τη σειρά του: «Η USA Basketball είναι ενθουσιασμένη που θα συνεργαστεί με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Άμπου Ντάμπι φέρνοντας την Εθνική ομάδα στη χώρα. Είναι η πρώτη φορά που η Εθνική μας ομάδα θα αγωνιστεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έρθουμε σε επαφή με φιλάθλους από όλο τον κόσμο, προσφέροντας ταυτόχρονα στους παίκτες και προπονητές μας αξέχαστες εμπειρίες εντός και εκτός γηπέδου.

Είμαστε ευγνώμονες στις εθνικές ομοσπονδίες Ελλάδας και Γερμανίας για τη συμμετοχή τους, καθώς προετοιμαζόμαστε για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA το 2023, κατά πολλούς της πιο ανταγωνιστικής διοργάνωσης εθνικών ομάδων στον χώρο του μπάσκετ».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Γερμανίας, Ινγκο Βάις, είπε: «Είναι πραγματικά σπουδαίο για εμάς να αντιμετωπίσουμε τις ΗΠΑ και την Ελλάδα στο Αμπου Ντάμπι ακριβώς πριν αρχίσει το Παγκόσμιο κύπελλο. Το Αμπου Ντάμπι είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για ένα μπασκετικό γεγονός τόσο υψηλού επιπέδου και εξελίσσεται διαρκώς σε ένα πραγματικό αθλητικό οχυρό. Η γερμανική ομοσπονδία αδημονεί για την παρουσία της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις σπουδαίες στιγμές εκεί».

Ο γενικός διευθυντής τουρισμού του Αμπου Ντάμπι, Σαλέχ Αλ Γκεζιρί, επισήμανε στην τοποθέτησή του: «Όλα είναι έτοιμα για ένα αξέχαστο καλοκαίρι στο ΑΜπου Ντάμπι και είναι τιμή να φιλοξενούμε την πρώτη εμφάνιση της USA Basketball στα ΗΑΕ. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε παίκτες και φιλάθλους από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, να υποστηρίξουν τις Εθνικές τους ομάδες και να απολαύσουν μια μεγάλη γκάμα εμπειριών στο Αμπου Ντάμπι που θα τους ενθουσιάσουν».

Από το Blogger.