Σύσκεψη 17 ή 20 Απριλίου με ΚΟΠ, ΕΠΟ, Αστυνομία στην Κύπρο για τον τελικό Κυπέλλου

Ο φετινός τελικός του κυπέλλου Ελλάδας είναι ένα θέμα που απασχολεί εδώ και μήνες την ΕΠΟ αφού κανείς δεν ξέρει πού θα διεξαχθεί και μέχρι τις 20 Απριλίου θα ξεκαθαρίσει το αν τελικά το παιχνίδι θα γίνει στην Κύπρο και αν θα υπάρχουν μόνο Κύπριοι οπαδοί στις εξέδρες ή και Έλληνες.

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναζητάει εδώ και μήνες γήπεδο για τον τελικό του κυπέλλου και τις τελευταίες μέρες η επικρατέστερη εκδοχή είναι να διεξαχθεί τελικά το παιχνίδι στο ΓΣΠ της Κύπρου στις 20 Μαΐου. Σίγουρο, όμως, δεν είναι ακόμη τίποτα.

Ουσιαστικά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στη σύσκεψη που θα γίνει στις 20 Απριλίου, όπως είπε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κύπρου, Γιώργος Κούμας, μιλώντας στον Alpha Κύπρου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι μόνο Κύπριοι οπαδοί στις εξέδρες.

Για την ακρίβεια, ο Κούμας είπε ότι η ΕΠΟ περιμένει τις ρεβάνς των ημιτελικών ώστε να γίνει γνωστό το ζευγάρι του τελικού και μετά να συζητήσει με τους Κύπριους στις 20 του μήνα προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία για διεξαγωγή του τελικού στο ΓΣΠ.
 
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Κούμας
 
«Επίσημα είχαμε το αίτημα χθες (σ.σ. Δευτέρα 10/4) από την Ελληνική Ομοσπονδία το οποίο μεταβιβάσαμε στις αρχές, στην Αστυνομία για να γίνει ο τελικός στο ΓΣΠ και είμαστε σε διαδικασία να δούμε που μπορεί να καταλήξει αυτή η επιθυμία της ΕΠΟ.

Αναμένουμε την ημερομηνία που θα γίνει η επαφή των αρμόδιων της Ελληνικής Ομοσπονδίας με την αστυνομία, θα γίνει μία σύσκεψη, θα παρευρεθούμε και εμείς, θα είναι και ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας και κάποιοι από την ομοσπονδία μας που ασχολούνται με θέματα χουλιγκανισμού. Θα γίνει μία σύσκεψη διά ζώσης με το αρχηγείο της αστυνομίας.

Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα τα οποία είναι αναπάντητα όσον αφορά την κάθοδο φιλάθλων, πόσοι φίλαθλοι θα έρθουν και πώς θα έρθουν, πού θα μένουν.

Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα δικαιολογημένα που έχει η αστυνομία και θα πρέπει να δει η αστυνομία αν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για έναν τέτοιο αγώνα. Σε συνεργασία με την αστυνομία θα γίνει ό,τι καλύτερο, αν θα πάρουμε την ευθύνη να γίνει ο αγώνας στην Κύπρο.

Απ'ότι φαίνεται στον τελικό θα είναι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, υπάρχουν σύνδεσμοι φιλάθλων αυτών των δύο ομάδων στην Κύπρο, δεν ξέρω αν η απόφαση που θα παρθεί θα είναι να είναι μόνο φίλαθλοι από την Κύπρο ή αν θα έρθουν από την Ελλάδα, πόσοι θα έρθουν.

Για τη δική μας αστυνομία και για μας που είμαστε στον κόσμο του ποδοσφαίρου, είναι υψηλού κινδύνου παιχνίδι. Προφορικά η σύσκεψη ήταν για τις 20 Απριλίου, μπορεί να είναι και 17, δεν ξέρουμε ακόμα ακριβώς».

Από το Blogger.