Ο Ολυμπιακός την νίκη (2-1) η ΑΕΚ την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας

Χάρη στη νίκη της με 3-0 από το πρώτο παιχνίδι η ΑΕΚ, παρά την αποψινή ήττα της με 2-1 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Oι ερυθρόλευκοι στο ξεκίνημα του ματς κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, το οποίο εν τέλει το βρήκαν στο 27ο λεπτό, όταν ο Μπακαμπού με σέντρα ακριβείας από τα αριστερά βρήκε τον Βαλμπουενά, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.

Η ισοφάριση για την ΑΕΚ, επιτεύχθηκε στο 52ο λεπτό, όταν από σουτ του Λιβάϊ Γκαρσία, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μπα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου το προβάδισμα, με τον Χουάνγκ να κάνει το 2-1 με σουτ έξω από την περιοχή.

Στο 70ο λεπτό ο εξαιρετικά φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα Τσούμπερ βρήκε δίχτυα, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Κίτρινες: Μοχαμάντι (ΑΕΚ), Φορτούνης (Ολυμπιακός), Μπακαμπού (Ολυμπιακός), Βαλμπουενά (Ολυμπιακός), Γαλανόπουλος (ΑΕΚ), Σιμάνσκι (ΑΕΚ), Πασχαλάκης (Ολυμπιακός), Ρέαμπτσιουκ (Ολυμπιακός), Χατζισαφί (ΑΕΚ), Μπα (Ολυμπιακός)

Ολυμπιακός (Ανιγκό): Πασχαλάκης – Ανδρούτσος (80′ Μασούρας), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ – Μπιέλ (61′ Βρουσάι), Βαλμπουενά (68′ Γκάρι Ροντρίγκες), Φορτούνης (80′  Ελ Αραμπί) – Μπακαμπού

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί (13′ λ.τ Χατζισαφί), Μοχαμαντί, Γαλανόπουλος (72′ Γιόνσον), Φερνάντες (63′ Ελίασον), Πινέδα, Μαντάλος (72′ Σιμάνσκι), Τσούμπερ, Λιβάι.

Από το Blogger.