Δεν αποτελεί έκπληξη η επιλογή της Ελένης Καπογιάννης για τον «πάγκο» της Εθνικής Ιράν

Στο άκουσμα της είδησης ότι η κορυφαία Ελληνίδα Κόουτς, Ελένη Καπογιάννη ανέλαβε την την εθνική Γυναικών του Ιράν, αποτέλεσε μεν μία ξεχωριστή είδηση, όχι όμως και έκπληξη γι’ αυτούς που γνωρίζουν καλά το Γυναικείο Μπάσκετ.

Η Ελληνίδα προπονήτρια βρέθηκε για πρώτη φορά στο Λίβανο το 2018 για λογαριασμό της Χόμεντμεν και μάλιστα κατέκτησε και το πρωτάθλημα με την ομάδα του Λιβάνου.

Πρόκειται για ένα «παράσημο» για το Ελληνικό μπάσκετ, με την Ελένη Καπογιάννη να ‘χει κατακτήσει το δικαίωμα να καμαρώνει γι’ αυτή την προσωπική της επιτυχία.

Η κορυφαία Ελληνίδα κόουτς, έχει δείξει με πράξεις και έργο, ότι είναι μία γυναίκα που πέρα τις τεράστιες προπονητικές γνώσεις και δυνατότητες, το ήθος, την παιδεία που έχει και την διακρίνουν, τιμάει τον χώρο που υπηρετεί, αγαπάει πραγματικά και αληθινά το μπάσκετ, ξέρει να τιμάει στο έπακρο την δουλειά που της προσφέρεται, ενώ σε κάθε ομάδα (εντός και εκτός Ελλάδας...) που έχει βρεθεί καταφέρνει να ξεπερνάει κάθε ταβάνι που μπορεί να έχει η ομάδα…

Όσοι γνωρίζουν σε «βάθος» το Ελληνικό Μπάσκετ και έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, ξέρουν ότι η Ελληνίδα κόουτς είναι η μόνη που έχει τις απαραίτητες γνώσεις και τη δυναμική που χρειάζεται για να μπορεί επάξια να κοουτσάρει ομάδα της Α1 Basket League, η και να βρεθεί στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ανδρών. Μάλιστα, έπρεπε να είναι η μοναδική επιλογή για την θέση, της κόουτς στην Εθνική Γυναικών. Δεν το έκανε η Ελληνική Ομοσπονδία, το… έκανε η ομοσπονδία του Ιράν. 

Γιάννης Παρασύρης

Από το Blogger.