Ιτούδης: «Φαίνεται μια δύσκολη διασταύρωση»

Ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Δημήτρης Ιτούδης, είδε τα αποτελέσματα της κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και έκανε το πρώτο του σχόλιο. Η Ελλάδα θα αγωνιστεί στον Γ’ Όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, την Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία.

«Κατ’ αρχάς είναι τιμή που βρισκόμαστε σε ένα ακόμα Παγκόσμιο κύπελλο και μάλιστα έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία των παραθύρων, κάτι το οποίο κατακτήθηκε με την προσπάθεια όλων των αθλητών και των προπονητών που έφεραν την Εθνική Ομάδα να είναι παρούσα σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού”, τόνισε ο Ιτούδης και συνέχισε: “Το πρώτο που θέλουμε είναι να έχουμε όσο περισσότερους αθλητές διαθέσιμους στα τέλη Ιουλίου, να είναι υγιείς εννοώ και αυτή είναι η βασική ευχή μου μέχρι το τέλος των υποχρεώσεών τους με τα σωματεία τους, ώστε όλοι να μπορούν μετά να θέσουν εαυτούς στη διάθεση της ομάδας.

Από ‘κει και πέρα, με την πρώτη ανάγνωση θεωρώ ότι πάμε σε μια δύσκολη διασταύρωση για τη συνέχεια και πιθανότατα με την παρουσία των Λιθουανών, αφού για τον πρώτο όμιλο είναι προφανές ότι έχουμε το νούμερο ένα και αδιαμφισβήτητο φαβορί της διοργάνωσης, τις ΗΠΑ. Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα τη σύνθεσή της, αλλά σίγουρα θα είναι πάρα πολύ καλή ομάδα.

Αυτή είναι μια πρώτη εκτίμηση και ξαναλέω ότι το βασικό είναι να υπάρχει υγεία σε όλους και να ξεκινήσουμε την προετοιμασία χωρίς προβλήματα και με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες».
 

Από το Blogger.