Επιστολή του Λευτέρη Αυγενάκη στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών για τις οφειλές προς παίκτες του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απέστειλε επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, αναφορικά με το αίτημα του ΠΣΑΠΠ για εξόφληση των απαιτήσεων των πρώην ποδοσφαιριστών των ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, που εκκρεμεί από το 2010.

Αναλυτικά η επιστολή, η οποία εστάλη την Παρασκευή 21 Απριλίου:

«Αγαπητέ Υπουργέ,

Δυνάμει της διάταξης του αρ. 86 παρ. 13 του ν. 3606/2007 ρυθμίστηκε το ζήτημα των απαιτήσεων των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών κατά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Μεταξύ άλλων ορίζεται ότι “θα ικανοποιηθούν οι μεν απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών της Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ μέχρι του χρηματικού ποσού των τεσσάρων εκατομμυρίων εκατόν εβδομήντα επτά χιλιάδων (4.177.000) ευρώ, οι δε απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών της Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ μέχρι του χρηματικού ποσού των εξακοσίων εξήντα τεσσάρων χιλιάδων εκατόν πενήντα τριών (664.153) ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό μέσω του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.)”.

Ο τρόπος και ο χρόνος εκταμίευσης των ποσών αυτών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό προς τον Π.Σ.Α.Π., τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια, ορίστηκε ότι θα ρυθμίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών και του αρμόδιου για θέματα αθλητισμού Υφυπουργού.

Σε συνέχεια της ως άνω διάταξης, εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 42609/2008 (ΦΕΚ Β΄ 2084) ΚΥΑ, στην οποία διευκρινίσθηκε ο τρόπος και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την καταβολή των δόσεων προς τους ως άνω ποδοσφαιριστές.

Ακολούθησαν δύο ΥΑ με την καταβολή των πρώτων δύο δόσεων στους ποδοσφαιριστές.

Πλην όμως, μετά το 2010 δεν καταβλήθηκε καμία από τις δύο υπολειπόμενες δόσεις, συνολικού ύψους 2.420.576,40 € , συνεπεία της κατάργησης των ειδικών λογαριασμών των Υπουργείων και της δημοσιονομικής επιτήρησης στην οποία τέθηκε η Χώρα.

Πρόσφατα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) διά του Προέδρου του, Γιώργου Μπαντή και εκπρόσωποι των ποδοσφαιριστών, επανάφεραν το εύλογο αίτημά τους για την καταβολή των δύο υπολειπόμενων δόσεων και της ολοκλήρωσης της ρύθμισης.

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήσαμε δια ζώσης συνάντηση, κατόπιν αιτήματός τους, στην οποία μας εξέθεσαν τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι δικαιούχοι και δηλώσαμε τη θετική μας διάθεση να εξεταστεί περαιτέρω η επίλυση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος.

Προς διευκόλυνσή σου, επισυνάπτω:

την από 13/4/2023 επιστολή του ΠΣΑΠΠ,

το αρ. 86 παρ. 13 του ν. 3606/2007,

την υπ’ αριθ. 42609/2008 (ΦΕΚ Β΄ 2084) ΚΥΑ

την υπ’ αριθ. 711/2018 απόφαση του ΣτΕ, αναφορικά με την συνταγματικότητα της προαναφερόμενης διάταξης.

Παραμένω στην διάθεσή σου».
 

Από το Blogger.