Τάκης Μπαλτάκος: «Υπήρξε πόλεμος για να μη γίνει ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας – Θα αλλάξουμε 1000% την προκήρυξη»

Μιλώντας στον Metropolis FM, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος υποστήριξε ότι υπήρξε “πόλεμος” για να μη γίνει ο τελικός και δήλωσε ότι θα αλλάξει η προκήρυξη για το Κύπελλο Ελλάδας, ώστε να επιλέγεται η έδρα του τελικού, αφού γίνουν γνωστές οι δύο ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαλτάκου:

«Ανακουφισμένος δεν αισθάνομαι, δεν είχα κάποια ιδιαίτερη αγωνία γιατί αργά ή γρήγορα θα υπήρχε λύση για τον τελικό του Κυπέλλου. Η προκήρυξη έγινε πέρυσι τον Αύγουστο, είχαμε το αίτημα του ΠΑΟΚ για να μην παίζει συνεχώς στην Αθήνα. Οπότε όταν παίζει μια ομάδα της Θεσσαλονίκης να γίνεται ο τελικός στο μέσον της απόστασης και το πιο κατάλληλο γήπεδο που μπορούσε να γίνει ήταν το Πανθεσσαλικό.

Για την ανακοίνωση που βγάλαμε για το ποιος δεν ήθελε να γίνει ο τελικός στην Ελλάδα, οι λεπτομέρειες θα δοθούν μετά τον τελικό του Κυπέλλου γιατί δεν θέλω να δυναμιτίσω το κλίμα. Δεν ήταν ευθύνη της ΕΠΟ όσα έγιναν».

Για την περίπτωση της Κύπρου: «Οι ομοσπονδίες μιλάνε μεταξύ τους, εμείς δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε με την αστυνομία μιας χώρας ή την πυροσβεστική. Εμείς μιλάμε μεταξύ ομοσπονδιών. Από πέρυσι είχαμε μιλήσει με την κυπριακή ομοσπονδία και μας είπε πως η κυπριακή αστυνομία θα θέσει όρους. Εμείς είχαμε συμφωνήσει και μετά η κυπριακή αστυνομία ζήτησε στοιχεία από την Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε κάποια στοιχεία και με αυτά έφερε την κυπριακή αστυνομία σε σημείο να δηλώνουν πως δεν μπορούν να δεχθούν τον τελικό στη Λευκωσία».

Για τις λεπτομέρειες του τελικού: «Θα πάρει 20 προσκλήσεις η κάθε ομάδα, 50 οι χορηγοί και το ΔΣ της ΕΠΟ. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο παρουσίας μαθητών κάτω των 13 ετών».

Για την προκήρυξη: «1000% θα αλλάξουμε την προκήρυξη την επόμενη χρονιά και η Εκτελεστική Επιτροπή θα αποφασίζει αναλόγως τις ομάδες που θα είναι φιναλίστ. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πέρυσι που έγινε η προκήρυξη, θα υπήρχε τέτοια αντίδραση και τέτοιος πόλεμος για να μην γίνει ο τελικός».

Για την τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Δε νομίζω πως όλα αυτά έχουν σχέση με την τοξικότητα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, δεν θέλω να μπω σε τέτοια κουβέντα πριν τελειώσει ο τελικός. Όταν τελειώσει ο τελικός, τότε είμαστε εδώ για να ξανασυζητήσουμε».

Από το Blogger.