Αλμέιδα: «Ίσως κάνω έκπληξη, τίποτα σίγουρα για την 11αδα στον Τελικό»

«Κίνητρο το νταμπλ για 3η φορά στα 100 χρόνια της ΑΕΚ» - Όλα όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα για τον αυριανό τελικό

Τι είπε στην συνέντευξη Τύπου για τον τελικό Κυπέλλου ο Ματίας Αλμέιδα

«Δεν υπάρχει τίποτε σίγουρο για την 11αδα, ίσως κάνω κάποια έκπληξη - Κίνητρο το νταμπλ για 3η φορά στα 100 χρόνια της ΑΕΚ»


Αναλυτικά, ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για:

-αυτούς που υποστηρίζουν ότι η ΑΕΚ θα εμφανιστεί επαναπαυμένη λόγω της κατάκτησης του πρωταθλήματος:

«Καλησπέρα. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος δώσαμε δύο μέρες ρεπό στους παίκτες. Και μετά από αυτές, αυτό που έχουμε ως στόχο είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και εάν δεν κάνω λάθος στο σύνολο 100 χρόνων το έχει κατακτήσει δύο φορές. Έχουμε μιλήσει πολύ κάναμε δυνατές προπονήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τον αντίπαλο, αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε τον τελικό και να τον κερδίσουμε».

-το κατά πόσο θα επηρεαστούν οι προσπάθειες των παικτών από την απουσία του κόσμου, κάτι που είχε συμβεί και στην ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα:

«Πιστεύω αυτός που χάνει είναι το ποδόσφαιρο. Πάμε να παίξουμε έναν τελικό και οι φιέστες είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου. Σχετικά με τους ποδοσφαιριστές και εμάς, λόγω του κορωνοϊού έχουμε συνηθίσει να παίζουμε χωρίς κοινό. Δεν θα υπάρχει φυσική παρουσία του δικού μας κόσμου, αλλά ξέρουμε ότι θα βρίσκεται κάπου για να μας υποστηρίζει. Τόσο εμείς, όσο και ο αντίπαλος θέλουμε το τρόπαιο».

-το ότι η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ για 5η φορά φέτος και πόσο διαφορετικό θα είναι αυτό το ματς:

«Όλα τα ματς είναι διαφορετικά. Δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα. Αντιμετωπίζουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, γι’ αυτό βρισκόμαστε και οι δύο ομάδες στον τελικό. Δεν θέλω να κοιτάω προς τα πίσω, τα παιχνίδια πρέπει να μπεις να τα παίξεις. Πάντα παίζουν έντεκα, η ομάδα που θα το κερδίσει θα είναι αυτή που θα έχει τη μεγαλύτερη επιθυμία».

-το εάν έχουν προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο των πέναλτι:

«Η αλήθεια είναι ότι πάντα τα δουλεύουμε, αλλά ποτέ δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα. Πάντα πριν τα πέναλτι προηγούνται 90 λεπτά και η παράταση. Θα υπάρξουν και αλλαγές. Πριν τα πέναλτι δηλαδή υπάρχουν και οι αλλαγές. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Ύστερα, τα πέναλτι έχουν να κάνουν και με την τύχη».

-το τι θα πει στους παίκτες πριν το παιχνίδι:

«Εγώ ποτέ δεν προγραμματίζω τι θα πω σε μια ομιλία. Περιμένω τη στιγμή και τους λέω αυτά που αισθάνομαι μέσα από την καρδιά μου. Έτσι πιστεύω ότι είναι πιο πιστευτό από το να έχω προετοιμάσει έναν μονόλογο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βγούμε να παλέψουμε γι’ αυτό το κύπελλο. Ο πρώτος ότι ή ΑΕΚ έχει πάρει δύο νταμπλ ενώ του χρόνου συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας. Υπάρχει δηλαδή ιστορικό κίνητρο. Και το δεύτερο ότι απέναντι στον ΠΑΟΚ έχει χάσει τρεις τελικούς. Όλους όσοι είμαστε στην οικογένεια της ΑΕΚ μάς δίνει έξτρα κίνητρο για να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Ίσως αύριο μου βγει κάτι πιο ενδιαφέρον για τους πω».

-τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα:

«Ακόμη δεν είναι τίποτα σίγουρο. Αλλά σε μισή ώρα μπορείτε να την ξέρετε. Υπάρχουν καλοί πληροφοριοδότες (σ.σ. γελούσε). Γι’ αυτό θα περιμένω μέχρι το τέλος για να τους εκπλήξω και να μην έχετε κάτι στα χέρια σας».

-τον Σέρχιο Αραούχο (του ζητήθηκε να τον περιγράψει):

«Πιστεύω ότι ο Σέρχιο έχει δείξει τη φιλοσοφία που είχαμε ως ομάδα. Η αγάπη, η ένωση, το να δίνει τον καλύτερο σου εαυτό, ο επαγγελματισμός. Τραυματίζεται γιατί έχει ξερό κεφάλι, γιατί πάντα ήθελε να είναι παρών. Αυτό το εκτιμά ένας προπονητής. Με την αυτοθυσία του κολλούσε και τους υπόλοιπους. Έπειτα, σε προσωπικό επίπεδο είναι ένας τεράστιος άνθρωπος, με τεράστιες αξίες. Υπήρξε ένας από τους πολλούς μαχητές που είχαμε μέσα στην ομάδα. Και ο Σέρχιο και οι συμπαίκτες του έδωσαν ό, τι είχαν, γι’ αυτό φτάσαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και γι’ αυτό είμαστε εδώ για το Κύπελλο. Το έχω ξαναπεί, νιώθω ευγνώμωνηια τους παίκτες, νιώθω περήφανος να προπονώ ατό το γκρουπ, γιατί τα έχει δώσει όλα. Συμπτωματικά, ήταν πολύ δύσκολο να στήσω την ομάδα, γιατί εμείς ως προπονητές πρέπει να μιλήσουμε και να προετοιμάσουμε όλους τους παίκτες και αυτούς που θα παίξουν και αυτούς που θα είναι στον πάγκο. Έχοντας παίξει ποδόσφαιρο, όλοι θέλουμε να παίζουμε, κάποιες φορές είμαστε δίκαιοι, κάποιες όχι, το πιο σημαντικό είναι ότι όλο το γκρουπ έχει καταλάβει ότι δουλεύουμε ως γκρουπ».

Από το Blogger.