«Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού ο Φίλιπ Τζούρισιτς!»

Ο Παναθηναϊκός αναζητά παίκτες για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής του γραμμής και μια περίπτωση που φαίνεται πως εξετάζει με ενδιαφέρον είναι αυτή του Φίλιπ Τζούρισιτς, που αγωνίζεται στην Σαμπντόρια.

Ο 31χρονος Σέρβος δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2024, όμως η ομάδα του υποβιβάστηκε και έτσι το ενδεχόμενο της παραχώρησής του είναι αρκετά πιθανό, κάτι που σύμφωνα με την «Real News» θέλει να εκμεταλλευτεί το «Τριφύλλι».

Φέτος ο Τζούρισιτς μετρά 34 συμμετοχές με 3 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ γενικά αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας του και παράλληλα έχει όλα αυτά τα χρόνια ρόλο και στην Εθνική Σερβίας.

Αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό, στην θέση «10», ενώ μπορεί να παίξει και ως δεύτερος επιθετικός αλλά και ως αριστερός εξτρέμ.

Ο Τζούρισιτς ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα, στην συνέχεια πέρασε από αυτές του Ολυμπιακού και της Ραντνίτσκι, για να καταλήξει το 2010 στην Χέρενφεϊν. Με την ολλανδική ομάδα αγωνίστηκε 110 φορές και μέτρησε 26 γκολ και 28 ασίστ σε μια τριετία.

Το 2013 η Μπενφίκα τον αγόρασε έναντι 8 εκ. ευρώ και τον παραχώρησε δανεικό κατά σειρά σε Μάιντς, Σαουθάμπτον, Άντερλεχτ και Σαμπντόρια, η οποία τελικά τον αγόρασε το 2017.

Στην Μάιντς έπαιξε 12 φορές και μοίρασε μία ασίστ, στην Σαουθάμπτον κατέγραψε 9 συμμετοχές και στο Βέλγιο άλλες 20, με απολογισμό 1 γκολ και 4 ασίστ. Όσον αφορά την παρουσία του στην Μπενφίκα, αγωνίστηκε 24 φορές με την φανέλα της και μέτρησε 2 γκολ και 2 ασίστ.

Στην Σαμπντόρια κατέγραψε συνολικά 57 συμμετοχές με 3 γκολ και 1 ασίστ και πέρασε ως δανεικός και από την Μπενεβέντο, με άλλες 15 συμμετοχές και 1 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2018 τον απέκτησε η Σασουόλο, με την οποία μετρησε 14 γκολ και 12 ασίστ σε 100 εμφανίσεις, ενώ το 2022 επέστρεψε ως ελεύθερος στην Σαμπντόρια.

Τέλος, είναι 40 φορές διεθνής με την Εθνική Σερβίας, έχοντας πετύχει 5 γκολ, ενώ έχει περάσει και από όλα τα μικρότερα ηλικιακά κλιμάκια.

Από το Blogger.