Η ΑΕΚ έχει επτά από τους έντεκα κορυφαίους τους πρωταθλήματος

Επτά παίκτες της ΑΕΚ είναι στην κορυφαία ενδεκάδα της Super League με βάση το index όλων των στατιστικών κατηγοριών.

Η φετινή ΑΕΚ έχει αρκετά πράγματα προκειμένου να σταθεί κάποιος που τη μελετά σε αμιγώς αγωνιστικό επίπεδο. Ενα απ’ αυτά είναι η διάκριση επτά ποδοσφαιριστών της με βάση την αξιολόγηση εταιρείας στατιστικής.

Το Wyscout, η κορυφαία βάση δεδομένων την οποία εμπιστεύονται τα κορυφαία κλαμπ τού τοπ επιπέδου ως προς την ποδοσφαιρική αξιολόγηση των ομάδων τους, έβγαλε την καλύτερη 11άδα των παικτών που έχουν αγωνιστεί μέχρι στιγμής στη φετινή Super League 1.

Η συγκεκριμένη ενδεκάδα αποτελείται απ’ τους καλύτερους (βάσει αριθμών) τερματοφύλακες, αμυντικούς, μέσους κι επιθετικούς που έχουν παίξει στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα. 

Είναι εντυπωσιακό ότι οι επτά απ’ τους έντεκα κορυφαίους (βάσει αριθμών επαναλαμβάνουμε) παίκτες ανήκουν στην ΑΕΚ, ενώ απ’ τον βασικό ανταγωνιστή Παναθηναϊκό υπάρχει μόνο ο τερματοφύλακας Μπρινιόλι, ο οποίος κράτησε όρθιους τους «πράσινους» παίζοντας καθοριστικό ρόλο στο να σώσει την ομάδα του πάρα πολλές φορές.

Σύμφωνα με το πάντα αξιόπιστο Wyscout, λοιπόν, καλύτερος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος είναι ο συγκινητικός φέτος Εχσάν Χατζισαφί, καλύτερο κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Αρολντ Μουκουντί και Ντομαγκόι Βίντα, καλύτερος αριστερός χαφ ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (φωτό), καλύτερος εσωτερικός χαφ ο Ορμπελίν Πινέδα και καλύτερο επιθετικό δίδυμο οι Λιβάι Γκαρσία και Σέρχιο Αραούχο.

Οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές εκτός ΑΕΚ που βρήκαν χώρο στην καλύτερη ενδεκάδα είναι οι Μπρινιόλι (Παναθηναϊκός), Λάρσον (ΟΦΗ), Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ) και Μπιέλ (Ολυμπιακός).

Από το Blogger.