Ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην τρίτη θέση και... περιμένει τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας για το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ για την τελευταία αγωνιστική των Play off της Super League και ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Οι ερυθρόλευκοι με μία ακόμη καλή εμφάνιση, όπως έχει συνηθίσει στα τελευταία ματς, και με σκόρερ τον Ντιαντιέ Σαμασέκου επικράτησε με 1-0, άφησε τον Δικέφαλο του βορρά στην τέταρτη θέση και περιμένει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για να δει σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν.

Με την τελική βαθμολογία της Super League να έχει «κλειδώσει», ο Ολυμπιακός με την τρίτη θέση ουσιαστικά παίρνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League, όμως υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια, που ακόμη δεν του δίνει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει από σήμερα τη συμμετοχή του στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά να περιμένει να γίνει και ο τελικός του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να περιμένει να δει αν θα κατακτήσει το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ, καθώς αν συμβεί αυτό, τότε θα του πάρει τη θέση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, αφού προορίζεται για την ομάδα που θα σηκώσει την κούπα. Εφόσον, οι Θεσσαλονικείς δεν πάρουν το Κύπελλο, τότε ο Ολυμπιακός θα συμμετέχει στο Europa League, κάτι που έχει πολλά θετικά, συγκριτικά με το Europa Conference League.

Εφόσον η ΑΕΚ είναι η νικήτρια στο Κύπελλο, ο Ολυμπιακός θα μπει στη δράση στις 10 και 17 Αυγούστου και εφόσον προκριθεί θα παίξει στα playoffs στις 24 και 31 Αυγούστου. Αν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό του Europa League, θα μεταφερθεί στα playoffs του Conference League που θα γίνουν 24 και 31 Αυγούστου, ενώ αν αποκλειστεί στα playoffs του Europa League, θα πάει απευθείας στους ομίλους του Conference League.

Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι οι ημερομηνίες που έχουν διαφορά συγκριτικά με την τρίτη και τη τέταρτη θέση, αφού ο τέταρτος θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League παίζοντας στις 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεκινήσει προετοιμασία τουλάχιστον 2-3 βδομάδες νωρίτερα, ενώ θα πρέπει να παίξει και τρεις προκριματικούς και σε περίπτωση αποκλεισμού δεν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν. Σε αντίθεση με το εισιτήριο για το Europa League.

Από το Blogger.