Γιάννης Αλαφούζος: «Η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα με τη διαιτησία»

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε δύο μέρες μετά το τέλος του πρωταθλήματος στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 94,6 για όλα όσα έγιναν στη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα με τη διαιτησία.

Ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε μεταξύ άλλων:

“Πριν ξεκινήσω και αναφερθώ σε αυτά που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, πρέπει. Ας ξεκινήσουμε από τα πιο πρόσφατα. Δυστυχώς όταν παίξαμε με την ΑΕΚ, 3-4 παίκτες είχαν covid, αλλά μας το απέκρυψαν. Δεν υπάρχει πρωτόκολλο, αλλά θα έπρεπε η ΑΕΚ να μας ενημερώσει ότι υπάρχουν συμπτώματα. Κολλήσαμε covid, χωρίς να το γνωρίζουμε. Είμαστε η μόνη ομάδα που κάνει κάθε ημέρα PCR τεστ και γι’ αυτό το λόγο έχουμε απομονώσει έγκαιρα και κρούσματα.

Την Κυριακή είχαμε 16 συμπτώματα. Όταν ξεκίνησε στην αρχή της εβδομάδας το πρόβλημα, ενημερώσαμε τη Super League. Κι ενώ συζητούσαμε για Τετάρτη και πιθανόν να μας πρότειναν την Τρίτη, ήρθαν και μας είπαν ότι θα παίξουμε Δευτέρα.

Υπήρξε μία παρασκηνιακή συμφωνία μεταξύ των ομάδων των playoffs, στην οποία πρωτοστάτησε η ΑΕΚ. Χωρίς να μας το πει κανείς, Και μας ήρθε ένα μπουγιουρντί και μείναμε όλοι κόκκαλο. Η Super League μας είπε θα το ξαναδούμε την Κυριακή.

Ο προπονητής (σ.σ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς) μού είπε ότι μία ημέρα δεν θα μας κάνει διαφορά. Ότι είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και δεν ήθελε να σταματήσει την ορμή των παικτών. Του είπα ‘κόουτς, καταλαβαίνω το πρόβλημα, αν επιμένετε κι εσείς να πάμε για Δευτέρα, πάμε για Δευτέρα”.

Για την ΑΕΚ: “Είναι μια ομάδα η οποία έκλεψε παιχνίδια με τη διαιτησία. Εμάς μας έφεραν τον Νταμπάνοβιτς. Ήταν μια ακραία διαιτησία, ήταν απίστευτο. Έκαναν φάουλ στον Παλάσιος και τα σφύριζε ανάποδα. Δυστυχώς είχαμε τέτοια φαινόμενα. Το στενάχωρο είναι ότι η ΑΕΚ είχε καλή ομάδα, αλλά έκλεψε το πρωτάθλημα. Το πιστεύω ακράδαντα. Έκλεψε το πρωτάθλημα”.

Για την επαγγελματική διαιτησία: “Έχει πεθάνει αυτή τη συζήτηση, ελπίζω να αναστηθεί. Η ΕΠΟ είναι βαριά άρρωστη. Ο τρόπος που επιλέγεται ο πρόεδρος από τις ΕΠΣ είναι απαράδεκτος. Οι επαγγελματικές ομάδες δίνουν τα πάντα για να υπάρχουν. Η επιβίωσή τους, από τη μεγαλύτερη μέχρι τη μικρότερη ομάδα, είναι δύσκολη και δίνουμε μάχη”.

Για τον Παναθηναϊκό: “Με τον προπονητή έχω μία άριστη σχέση. Μιλάμε κάθε εβδομάδα 2-3 φορές. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που εμπιστεύεται τους συνεργάτες του. Θα κάνω ό,τι μου πει ο προπονητής. Το βάρος του κ. Γιοβάνοβιτς ήταν μεγάλο, αλλά τα κατάφερε. Είχαμε κι εμείς κάποιες απαράδεκτες διαιτησίες, αλλά και το θέμα με το covid. Δεν πιστεύω πως υπάρχει ούτε μία ομάδα που να μας συμπαθεί. Ξέρουμε όλοι ποιος ήταν ο πρωτοστάτης. Η ΑΕΚ. Βασικά, όχι η ΑΕΚ. Ο κ. Μελισσανίδης. Εγώ δεν πιστεύω πως μία ομάδα ανήκει σε ένα πρόσωπο. Η ΑΕΚ την θεωρούσαμε έντιμη και είχαμε και πολύ καλές σχέσεις. Υποβιβάστηκε γιατί δεν πλήρωσε τα χρέη, όπως κάναμε εμείς.

Ο κ. Γιοβάνοβιτς κατάφερε να αλλάξει την πορεία του Παναθηναϊκού. Συμφωνήσαμε πως πρέπει να κάνουμε άμεσα μεταγραφές. Το αποφάσισε ο ίδιος ο προπονητής. Ο προπονητής προσπάθησε με κάθε τρόπο να προστατεύσει την ομάδα. Η πραγματικότητα είναι πως ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος καθ’όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Αν μας έλεγαν πως θα ήμασταν πρώτοι σε όλο το πρωτάθλημα και θα το χάναμε κάτω από συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, δεν θα είχαμε παράπονο. Δεν θα σας πω λεπτομέρειες για τις μεταγραφές”.

Για την πορεία του στον Παναθηναϊκό: “Όταν ξεκίνησα στον Παναθηναϊκό, δεν πίστευα ότι θα γίνω πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ομάδας. Από μικρός πίστευα ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανήκει στον λαό του. Η βάση των Παναθηναϊκών είναι περίπου 2.000.000 φίλαθλοι. Είχαμε χρέος 60 εκατομμυρίων ευρώ, μπαίναμε μέσα σχεδόν 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Έκανα κι εγώ λάθη, κυρίως σε κάποιες επιλογές. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν χρέη, δεν έχουμε καμία υποχρέωση σε κανέναν ποδοσφαιριστή, σε καμία ομάδα”.
 

Από το Blogger.