Εργκίν Αταμάν: «Στόχος μου είναι ο Παναθηναϊκός να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό»


Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν έκανε δηλώσεις σε τούρκικο μέσο και αναφέρθηκε στον μεγάλο του στόχο να καταφέρει να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό, ενώ έδωσε ξεχωριστή αναφορά στα λόγια του Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που τον έπεισε με το πλάνο του, αλλά και στον σεβασμό που τρέφουν οι Έλληνες στο πρόσωπο του.

Μάλιστα ο Αταμάν θέλησε να σταθεί και στους φίλους των «πράσινων» οι οποίοι του ζητούσαν να αναλάβει την ομάδα τους.

Αναλυτικά όσα ανέφερε

«Όταν πήγα στην Αναντολού Εφές, είχα βάλει στο στόχαστρό μου την Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς. Γιατί; Επειδή η Φενέρ ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο. Έπαιζε κάθε χρόνο στο Final Four και ήταν πρωταθλήτρια. Τώρα το ίδιο ισχύει για τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα πάνω στην οποία θα βασίσω την δική μου ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Αν ξεπεράσουμε τον Ολυμπιακό, θα παίξουμε στο Final Four και θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Στην πρώτη μου συνάντηση με τον Πρόεδρο του Παναθηναϊκού, αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ότι ο Πρόεδρος είχε ένα μήνυμα.

Μου είπε “Είσαι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην Ευρώπη τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά υπάρχουν άλλοι 5-6 προπονητές στο επίπεδο σου. Ήρθα σε σένα για τις ηγετικές σου ικανότητες. Πρέπει να βάλουμε… φωτιά εδώ. Εδώ και δύο χρόνια δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Για αυτό χρειάζομαι κάποιον σαν εσένα. Κάνε ό,τι θες, φέρε όποιον θες στην ομάδα, έχουμε προϋπολογισμό”. Και εκεί συμφώνησα.

Ως Τούρκος, είναι πολύ σημαντικό να σε σέβονται στην Ελλάδα. Τα δύο τελευταία κάθε χρόνο πήγαινα στην Αθήνα και με σέβονταν πολύ. Όλοι όσοι συναντούσα στο δρόμο μου έλεγαν «Έλα στον Παναθηναϊκό.» Υπάρχει απίστευτη αγάπη και προσμονή, που με ενθουσιάζει», επισήμανε ο Αταμάν.

Όσο για τις μεταγραφές, ο Αταμάν ήταν ξεκάθαρος. «Δεν έχουμε διαμορφώσει ακόμα την ομάδα, αλλά τα ονόματα είναι ξεκάθαρα. Έχουμε κάνει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μας με σημαντικούς παίκτες που είναι στην κορυφή της λίστας μας. Δεν υπάρχουν ακόμα υπογραφές. Ανυπομονούμε για την επόμενη εβδομάδα, ενώ έχουμε έτοιμες και τις εναλλακτικές μας. Δεν μας πιάνει πανικός. Έχουμε το μπάτζετ και Θα το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Από το Blogger.