Ντιέγκο Μαρτίνεθ: «Να χτίσουμε ομάδα που θα ανταπεξέλθει...»

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ κατά την παρουσίασή του μίλησε για όσα έχει στο μυαλό του για το νέο Ολυμπιακό που χτίζει, για τη νοοτροπία νικητή που πρέπει να επαναφέρει στην ομάδα μετά την τελευταία άνευ τίτλων σεζόν, για τη μεγάλη πίεση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει όντας σε ομάδα πρωταθλητισμού, για την μεταγραφική πολιτική που θα ακολουθηθεί και πολλα ακόμα. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο Μαρινάκη και την ευκαιρία που μου δίνει. Με το που μπαίνει κάποιος στο προπονητικό κέντρο, καταλαβαίνει πως το dna είναι του νικητή που θέλει μόνο να κερδίζει και να παίρνει χαρές. Ευχαριστώ τον Αντόνιο για την ευκαιρία να στήσουμε πράγματα μαζί.

Να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τίτλους, κατακτήσεις στον σύλλογο αυτό, να αφήσουμε μία θετική εικόνα με την παρουσία μας. Ο ίδιος και οι συνεργάτες μου είμαστε φιλόδοξοι, είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα τους και το αποδεχόμαστε με μεγάλο κίνητρο. Βρισκόμαστε εδώ γεμάτη φιλοδοξία και με όρεξη για δουλειά.

Θέλουμε να δουλέψουμε ομαδικά, να δώσουμε ώθηση στην ομάδα. Γι’ αυτό όταν μας κάλεσαν εδώ να γίνουμε μέλη του θρύλου, δεν είχαμε αμφιβολία. Είμαι γεμάτος όρεξη, να κάνουμε στην σκληρή δουλειά και να κάνουμε τα βήματα για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Για το αν είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στην πίεση: «Ο λόγος που αμέσως πείστηκα να επιλέξω τον Ολυμπιακό είναι ακριβώς αυτό, είχα πληροφορηθεί τον απαιτητικό κόσμο και την ανάγκη επιστροφών στις επιτυχίες. Πίστευα ότι στην καριέρα μου είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσφέρω.

Είμαι γεμάτος φιλοδοξία, να συνεχίζουμε να προσφέρουμε στις επιτυχίες και να εκπληρωθούν οι στόχοι. Η φιλοδοξία να κερδίσουμε μας έφερε εδώ, φυσικά για να γίνει αυτό χρειάζεται δουλειά από την αρχή, να χτίσουμε ομάδα που θα ανταπεξέλθει στο ύψος των περιστάσεων, να προσφέρουμε στο dna».

Για το αν η ομάδα θα είναι έτοιμη στις 10 Αυγούστου: «Αυτό που θέλω από τους παίκτες είναι να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό. Να μοιραστούν όλη την ίδια νοοτροπία και να βελτιώνονται, ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστικοί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Να μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να γινόμαστε δύσκολοι για τον αντίπαλο. Να παίζουμε για τη νίκη, να παίζουμε υπό όποιες συνθήκες και να ξεσηκώνουμε τον κόσμο».

Για τις αφίξεις-πωλήσεις πριν από την προετοιμασία και το με τι αριθμό θα θέλει να δουλέψει στον Ολυμπιακό: «Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να δώσω ακριβή αριθμό για το ρόστερ, τώρα θα πρέπει αν αξιολογήσω τους παίκτες, τώρα γνωρίζω τους πάντες ακόμη καλύτερα. Είναι σημαντική η προσωπική επαφή. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις, χωρίς όρια, δεν έχει σημασία ο αριθμός».

Για τα συστατικά που θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για πορεία στην Ευρώπη και αν στο ρόστερ θα υπάρχουν παίκτες ακαδημίας και με ενεργό ρόλο: «Για όλους μας γίνεται μία νέα αρχή, όλοι προσπαθούμε να πάμε σε νέα στάδιο. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα έχει μέλλον και συνέχεια. Πρέπει να έχουμε οτιδήποτε έχουμε στη διάθεσή μας. Παίκτες με εμπειρία, ταλέντα. Αν έχει μελετήσει την πορεία μου, παίκτες που δούλεψαν μαζί μου ανέβασαν το επίπεδό τους. Επιμένω ότι με καθημερινή δουλειά και με συνεχόμενη όρεξη για βελτίωση, αυτό είναι το κλειδί, να έχουμε την ίδια νοοτροπία. Οι διοργανώσεις απαιτούν διαφορετικά πράγματα. Να είμαστε ικανοί ως ομάδα να δώσουμε την απάντηση».

Για τα χαρακτηριστικά που θέλει να δει στην ομάδα του: «Να παίζουμε για τη νίκη, να αξιοποιούμε τις αρετές των ποδοσφαιριστών, να είμαστε γρήγοροι, με ενέργεια, ένταση και με ποιότητα για να μπορεί να κερδίζει. Φυσικά να μπορεί να ανταποκριθεί στις διαφοροποιήσεις των διοργανώσεων. Μιλάμε για το στιλ. Για να κερδίσεις χρειάζεσαι πολλά και διαφορετικά στιλ, άρα ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει τα πάντα για να κερδίσει. Υπάρχουν διαφορετικά στιλ, πρέπει να είμαστε μία ομάδα έξυπνη».
 

Από το Blogger.