Στα «ραντράρ» του Παναθηναϊκού ο Γουίλιαμ Τρόστ-Εκόνγκ

Με τον Σάρλια να έχει αποτελέσει ήδη παρελθόν και τον Πούγγουρα να είναι έτοιμος να… ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αναζήτηση παικτών για το κέντρο της άμυνας ενόψει της επόμενης σεζόν.

Σύμφωνα λοιπόν με την «LiveSport», μια περίπτωση που εξετάζουν πολύ σοβαρά οι άνθρωποι του «Τριφυλλιού» είναι αυτή του Γουίλιαμ Τρόστ-Εκόνγκ, ενός παίκτη που δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2025 με την Γουότφορντ αλλά δεν υπολογίζεται.

Πρόκειται για έναν παίκτη με παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο, αρκετά δυναμικό και ικανό στο ψηλό παχινίδι, όμως η περίπτωσή του δεν θεωρείται καθόλου εύκολη, αφού οι «Σφήκες» φαίνεται πως αξιώνουν πάνω από 2 εκ. ευρώ για την παραχώρησή του.

Ο 29χρονος στόπερ ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Φούλαμ και το 2010 μετακινήθηκε σε αυτές της Τότεναμ, όπου παρέμεινε έως το 2013. Κατέγραψε μάλιστα 2 συμμετοχές με την Κ21 των «Πετεινών», για να πάει τον Ιούλιο του 2013 ως ελεύθερος στην Χρόνινγκεν.

Εκεί έπαιξε 9 φορές με την Κ21 και 2 με την πρώτη ομάδα και τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς δόθηκε δανεικός στην Ντόρντρεχτ. Ακολούθησε νέος δανεισμός το καλοκαίρι του 2014 στην ίδια ομάδα, με τον παίκτη να καταγράφει συνολικά 34 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα και 3 στην Κ21, πετυχαίνοντας και ένα γκολ.

Η οριστική του αποχώρηση από την Χρόνινγκεν ήρθε το 2015, όταν έφυγε ως ελεύθερος για την Γάνδη. Στο Βέλγιο έμεινε έως το καλοκαίρι του 2017 και μέτρησε 8 συμμετοχές, αφού ενδιάμεσα πήγε δανεικός στην Χαούγκενσουντ, με την οποία έπαιξε 41 φορές και κατέγραψε 4 γκολ και 2 ασίστ!

Τον Ιούλιο του 2017 η Μπούρσασπορ τον αγόρασε για 1.05 εκ. ευρώ, με τον Νιγηριανό να «γράφει» 32 συμμετοχές και 3 γκολ και να κερδίζει την μεταγραφή του στην Ουντινέζε για 3.3 εκ. ευρώ τον Αύγουστο του 2018. Σε μια διετία στο Ούντινε είχε 66 συμμετοχές, με την Γουότφορντ να τον αποκτά τον Σεπτέμβριο του 2020.

Με τις «Σφήκες» έχει παίξει 68 φορές και έχει βάλει 2 γκολ, ενώ το δεύτερο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε έπαιξε δανεικός στην Σαλερνιτάνα, μετρώντας 9 συμμετοχές και 1 τέρμα.

Σε εθνικό επίπεδο, έπαιξε στα μικρά κλιμάκια της Ολλανδίας και σε επίπεδο ανδρών επέλεξε την Νιγηρία, με την οποία μετρά 6 συμμετοχές με την ολυμπιακή ομάδα και 64 με την κανονική, έχοντας και 4 γκολ.

Από το Blogger.