Μειώθηκε στους 16 μήνες η ποινή του Ντίνου Μήτογλου

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ντίνος Μήτογλου έκανε προσφυγή στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο σχετικά με τη ποινή του αποκλεισμού από τα παρκέ για 32 μήνες, με την απόφαση από το CAS να μειώνει την τιμωρία σε 16. με αποτέλεσμα ο δρόμος για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους να ανοίγει.

Ο Έλληνας παίκτης ο οποίος είχε τιμωρηθεί τον Μάρτιο του 2022, όταν ανιχνεύθηκε θετικός σε δείγμα απαγορευμένης ουσίας, θα μπορεί να αγωνιστεί χωρίς κανένα πρόβλημα από την ερχόμενη σεζόν, αφού η τιμωρία του λήγει στις 25/07.

Μάλιστα ο ίδιος θέτει υποψηφιότητα και για την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα, με τον Δημήτρη Ιτούδη να μπορεί να τον υπολογίζει από εδώ και μπρος.

O δικηγόρος του παίκτη Αλέξης Κούγιας μάλιστα πήρε θέση για την απόφαση και επισήμανε τα εξής:

«Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, ο κος Μήτογλου κατέθεσε μήνυση για την διάπραξη εις βάρος του, από τη γνωστή γιατρό που τον ενέπλεξε σ’ αυτήν την αθλητική τραγωδία, του κακουργήματος της εκθέσεως σε κίνδυνο για την ίδια του τη ζωή, από τα χορηγηθέντα σκευάσματα.

Με αυτή τη διαδικαστική πράξη, απέδειξε ότι αφενός μεν δεν γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα ήταν απαγορευμένα, αφετέρου δε ότι θέλει να τιμωρηθεί η συγκεκριμένη και δεν τη συγκαλύπτει.

Αυτό εξετιμήθη από το CAS και σε συνδυασμό με την εξαιρετική εργασία των συναδέλφων μου και ειδικά του Σοφοκλή Πιλάβιου, με τον οποίο είχαμε μια άριστη συνεργασία, ήλθε αυτή η απόφαση – λύτρωση
γι’ αυτόν τον μεγάλο αθλητή.

Τον περιμένω να τον καμαρώνω στην Εθνική Ομάδα.

 

Από το Blogger.