Οι Ισπανοί «κράζουν» την τη Θέλτα για την εξέλιξη με Πινέδα

Στο ρεπορτάζ της «Faro de Vigo» γίνεται εκτενής αναφορά στα επιτεύγματα του Πινέδα, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής της ΑΕΚ, με 10 γκολ και 4 ασίστ σε 42 συμμετοχές, σε μία χρονιά που η Ένωση κατέκτησε το νταμπλ μετά από 45 χρόνια, ενώ ο παίκτης αναδείχτηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Super League.

«Η ιστορία του Ορμπελίν Πινέδα στη Θέλτα τέλειωσε πριν καν αρχίσει. Χθες γράφτηκε το τελευταίο επεισόδιο, όταν έκλεισε η πώλησή του στην ΑΕΚ έναντι 6,5 εκατ. ευρώ, μια υπόθεση που αφήνει ένα σημαντικά θετικό ισοζύγιο στα ταμεία της ομάδας (αποκτήθηκε ως ελεύθερος χωρίς να κοστίσει ένα ευρώ), αλλά αφήνει στον αέρα το ερώτημα περί της αθλητικής επίδοσης που η ομάδα του Βίγο θα μπορούσε να επωφεληθεί από έναν παίκτη, που πριν δυο μέρες αναδείχτηκε ως ο κορυφαίος της ελληνικής Super League για τη σεζόν που έληξε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

«Η αλήθεια είναι πως μετά την υπογραφή του, κανένας δεν πόνταρε πάνω στον Ορμπελίν στο Βίγο. Ο Κουντέτ του έδωσε λίγα λεπτά συμμετοχής και σύντομα ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν ένας ποδοσφαιριστής που του έκανε. Ούτε ο Λουίς Κάμπος, όταν ήρθε στη Θέλτα λίγο αργότερα τον θεώρησε μέρος του πλάνο της ομάδας. Με αυτά τα δεδομένα, ομάδα του Βίγο έψαξε να βρει έναν προορισμό γι’ αυτόν το περασμένο καλοκαίρι και βρήκε τον ιδανικό στην ΑΕΚ, λόγω της παρουσίας του Ματίας Αλμέιδα, που τον ήξερε από το Μεξικό. Η σεζόν του ως δανεικός στην ελληνική πρωτεύουσα ήταν εκπληκτική: καλύτερος παίκτης στο πρωτάθλημα, νταμπλ, δέκα γκολ και μισή ντουζίνα ασίστ. Δεν αποτελεί έκπληξη που η ΑΕΚ ήθελε να τον κρατήσει», επισημαίνεται.

«Ήθελε να μάθει τη θέση της Θέλτα, η οποία τελικά έβαλε ως προτεραιότητα τα έσοδα και δεν βρέθηκε μια φωνή να στηρίξει τον Μεξικανό. Ο Ράφα Μπενίτεθ, που συμμετείχε ενεργά στην αξιολόγηση του ρόστερ, έδωσε επίσης το πράσινο φως για την αποχώρηση του Ορμπελίν, που χθες έκλεισε την παρουσία του στη Θέλτα για πάντα. Χωρίς ουσιαστικά να την αρχίσει», αναφέρεταιο επίσης στο ρεπορτάζ της εφημερίδας του Βίγκο.

Από το Blogger.