Σιγή ιχθύος επικρατεί στον Μπασκετικό ΟΦΗ!

Οι wild cards δόθηκαν, ο διαχωρισμός των ομίλων πραγματοποιήθηκε και σταδιακά αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα σεζόν. Οι περισσότερες ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει να κινούνται στο μεταγραφικό «παζάρι», αλλά κάποιες άλλες τηρούν σιγήν ιχθύος. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο ρόστερ ενόψει της νέας χρονιάς, αλλά και για τις… βαρύγδουπες δηλώσεις που είχαν κάνει εδώ και καιρό.

Μία εξ’ αυτών που τηρεί σιγή ιχθύος είναι ο ΟΦΗ, με τους ιθύνοντες να μην έχουν κάνει καμία αναφορά για τους λόγους που η ομάδα δεν αγωνίζεται στη… Basket League, όπως άλλωστε είχαν θέσει ως στόχο τους. Ποιος μπορεί, άλλωστε να ξεχάσει τις δηλώσεις του προπονητή των «ασπρόμαυρων» Βασίλη Ράλλη μετά τη νίκη-σωτηρία επί του Δούκα στα play out του πρωταθλήματος της Β' εθνικής, όταν αποκάλυπτε ότι ο στόχος που θέτουν στον ΟΦΗ δεν είναι άλλος από το να βρεθεί η ομάδα στην Basket League άμεσα, μέσω μίας wild card!

Από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει, οι wild cards δόθηκαν, αλλά καμία ενημέρωση από τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ και από την επιτροπή Μπάσκετ του συλλόγου δεν υπάρχει προς τον κόσμο της ομάδας για τις προθέσεις του συλλόγου ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, η  διοίκηση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ όφειλε να έχει ενημέρωση τον κόσμο της ομάδας για το που βαδίζει η ομάδα και όχι να την βλέπει έρμαιο των διαθέσεων κάποιων... Πολύ δε περισσότερο ο κόσμος του ΟΦΗ θέλει να βλέπει την ομάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, να διεκδικεί το καλύτερο κι όχι να παλεύει να σωθεί. Κι εκείνο που θέλουν οι φίλοι της ομάδας είναι να βλέπει παίκτες από τις ακαδημίες, παιδιά που τα γνωρίζει και τα βλέπει στο δρόμο, να έχουν ρόλο στην ομάδα κι όχι απλά να συμπληρώνουν το ρόστερ. Ας τα λάβουν αυτά υπόψη τους οι διοικούντες, ας κάνουν και πάλι τον ΟΦΗ δυνατό αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά.

Οι διοικούντες του συλλόγου, θα πρέπει ν’ αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες που τους αναλογούν και να καταλάβουν ότι το σωματείο έχει ανάγκη από ανθρώπους με γνώσεις. Να στελεχώσουν την ομάδα με άτομα που αγαπούν το σωματείο και έχουν όρεξη για δουλειά, στηρίζοντας αρκετά το αναπτυξιακό κομμάτι. Και παράλληλα οι επιλογές προπονητών να γίνουν με γνώμονα τις γνώσεις από  διαπαιδαγώγηση αθλητών, εκγύμνασης, εμπειρία από ακαδημίες και με επιτυχίες. Ο ΟΦΗ δεν είναι σωματείο που κάνει μαζικό/λαϊκό αθλητισμό, αλλά… πρωταθλητισμό... 

Γιάννης Παρασύρης

Από το Blogger.