Μπακογιάννης: «Να δούμε Ευρωπαϊκό τελικό και στον Βοτανικό»

Την επιθυμία του να γίνει ένας ευρωπαϊκός τελικός στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης.

Στη συνέντευξη Τύπου για το Super Cup 2023 που θα γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε ότι και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό θα μπορεί να φιλοξενήσει αντίστοιχο ευρωπαϊκό τελικό και κάλεσε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Οικονόμου, να διεκδικήσει η χώρα μας έναν μετά την κατασκευή του νέου γηπέδου του τριφυλλιού το καλοκαίρι 2026.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: «Μεγάλη η χαρά και ο ενθουσιασμός μας για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, το γεγονός των γεγονότων! Όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα σε Αθήνα και Πειραιά, με το παγκόσμιο ενδιαφέρον που θα προσελκύσουμε. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για τον Πειραιά, την Αθήνα και την Ελλάδα.

Να ζητήσω από δήμαρχο και υπουργό τη δέσμευσή τους ότι από 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουμε τη διεκδίκηση για να φιλοξενήσουμε ξανά τελικό στην Ελλάδα. Από το 2026 θα έχουμε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο στον Βοτανικό, το οποίο θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει και εκείνο έναν μεγάλο τελικό»

O υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου και ανέφερε χαρακτηριστικά για το Super Cup που θα λάβει χώρα στο «Γ. Καραϊσκάκης».: «Η UEFA επέλεξε τη χώρα μας για δύο σπουδαίες διοργανώσεις! Συνειδητές επιλογές, που σηματοδοτούν τη δυναμική επάνοδο της χώρας μας και την αξιοπιστία της δουλειάς της κυβέρνησής μας. Στόχος μας η ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού αθλητισμού, αφού θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις. Κορυφαίο στοίχημα για εμάς αποτελεί η άρτια διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων».

Ο Δήμαρχος Πειραιώς, Γιάννης Μώραλης, σημείωσε: «Ο τελικός του Super Cup της UEFA αποτελεί το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του καλοκαιριού. Χαρά μας που θα φιλοξενήσουμε τους φιλάθλους και τις ομάδες, σε έναν ευρωπαϊκό τελικό που θα διεξαχθεί στο “Καραϊσκάκης».

Είμαστε έτοιμοι να οργανώσουμε την πόλη μας, θα έχουμε διάφορα events και φεστιβάλ στην Πλατεία Κοραή. Στις 14 Αυγούστου ξεκινάμε, αλλά κυρίως 15 και 16 του μηνός θα έχουμε σημαντικά πράγματα. Ο τελικός αποτελεί αναγνώριση για τον Ολυμπιακό και για το “Καραϊσκάκης”, το οποίο παραμένει σύγχρονο παρότι είναι 20 ετών».

Από το Blogger.