«Χάρισε» λεφτά στην Θέλτα ο Πινέδα για να έρθει στην ΑΕΚ – Είπε «ΟΧΙ» και στην Μπρέντφορντ

Ο Ορμπελίν Πινέδα ήθελε τόσο πολύ να κλείσει η μεταγραφή του, στην ΑΕΚ και γι’ αυτό χάρισε χρήματα στην πρώην ομάδα του απ’ το ποσοστό μεταπώλησης που διατηρούσε. Αρνήθηκε πρόταση και της Μπρέντφορντ.

Ο Μεξικανός χαφ  συμφωνούσε με την Θέλτα, για να κάνει το μεγάλο ταξίδι απ’ το Μεξικό στην Ευρώπη και την La Liga, είχε ζητήσει να έχει ποσοστό μεταπώλησης, σε περίπτωση πώλησης του σε άλλη ομάδα.

Συγκεκριμένα, διατηρούσε ο Μεξικανός χαφ ένα σεβαστό ποσοστό μεταπώλησης πάνω απ’ το 10% (υπολογίζεται μεταξύ 20% με 30%), ώστε σε περίπτωση κάποιας πώλησης του, σε άλλη ομάδα, να καρποφορούσε κάποιο σεβαστό ποσό.

Ωστόσο, στο deal της ΑΕΚ με την Θέλτα, το συγκεκριμένο ποσό έγινε ακόμα ένας λόγος πίεσης στους Ισπανούς για να πουν στο τέλος το ναι.

Για την ακρίβεια, απ’ τα 6,5 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται ότι θα πάρει σε πρώτη φάση η ομάδα του Βίγκο, υπολογιζόταν να πάρει ένα υψηλό ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ και ο Πινέδα.

Όμως, επειδή οι Ισπανοί έδειχναν ιδιαίτερα δύσκολοι στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς γι’ αυτούς θα έμενε μικρότερο ποσό, ο Πινέδα θέλησε να δώσει την λύση και να προχωρήσει το deal, χαρίζοντας το δικό του ποσοστό μεταπώλησης, για να έπαιρνε εξ’ ολοκλήρου η Θέλτα τα λεφτά της συμφωνίας σύμφωνα με το sport24.gr.

Επίσης, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ενδιαφέρον για την απόκτηση του, έδειξε και η ομάδα της Premier League, Μπρέντφορντ, αλλά ο Πινέδα είχε πάρει ήδη την απόφαση του και ήθελε ΑΕΚ.

Δυο κινήσεις, που δείχνουν ακόμα μια φορά, πόσο πολύ ήθελε ο Ορμπελίν Πινέδα, να παραμείνει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, χαρίζοντας χρήματα στην Θέλτα και απορρίπτοντας την Μπρέντφορντ.

Από το Blogger.