Συνάντηση Βρούτση – Μαρινάκη για ολιστική μελέτη, επαγγελματική διαιτησία και οπαδική βία

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη και την αναπληρώτρια πρόεδρο, Κάτια Κοξένογλου, είχε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά. 

Το προεδρείο της Super League έθεσε τα ζητήματα της ουσιαστικής εφαρμογής της Ολιστικής Μελέτης (διεύρυνση εκλογικού σώματος, αρμοδιότητες Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου κ.λπ.), της Επαγγελματικής Διαιτησίας και των οικονομικών σχέσεων της Λίγκας με την Ομοσπονδία (ιδιαίτερα τη μείωση του 5% που καταβάλλεται στην ΕΠΟ για συμβόλαια παικτών και προπονητών).

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι ο ρόλος της Πολιτείας είναι να συμβάλλει έμπρακτα στα αναγκαία βήματα αναβάθμισης του ποδοσφαίρου μας και θα τον επιτελέσει στο ακέραιο, αμβλύνοντας τις υφιστάμενες διαφορές.

Ο υπουργός ζήτησε από τη Super League, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, την αναλυτική πρότασή της για την πρακτική εφαρμογή της Επαγγελματικής Διαιτησίας στη χώρα μας.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι επικείμενες εφαρμογές των μέτρων αντιμετώπισης της οπαδικής βίας σχετικά με το νέο τρόπο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, αλλά και οι αναγκαίες συνέργειες όλων των ποδοσφαιρικών φορέων με την Πολιτεία για την πρόληψη του φαινομένου, μέσω εκπαιδευτικών κοινωνικών δράσεων.

Από το Blogger.