Βαγγέλης Μαρινάκης στη Sun: «Έχουμε πλάνο επέκτασης του γηπέδου Καραϊσκάκης»

Με αφορμή τη φιλοξενία του Super Cup Ευρώπης στο “Καραϊσκάκης”, ο Βαγγέλης  Μαρινάκης έδωσε συνέντευξη στην αγγλική “Sun” και μίλησε για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο, με νέες “βολές” προς την ΕΠΟ.

Οι δηλώσεις του Μαρινάκη

Για τη Νότιγχαμ Φόρεστ: “Θέλω αυτή η ομάδα να καθιερωθεί στην Premier League. Φυσικά έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα για το προπονητικό μας κέντρο και το γήπεδο. Αυτό που είδατε πέρσι ήταν ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν ανταγωνιστική σε πολλά παιχνίδια με μεγάλους αντιπάλους. Με τους μικρότερους δεν είχε την αναμενόμενη εικόνα. Χάσαμε κάποια παιχνίδια που δεν έπρεπε ποτέ να χάσουμε. Είμαι αισιόδοξος, είμαστε στο πλευρό του προπονητή και τον παικτών και πιστεύουμε ότι θα βελτιωθούμε φέτος”.

Για τη φιλοξενία του τελικού του Super Cup Ευρώπης στο “Καραϊσκάκης”: “Για εμάς ήταν σημαντικό να διοργανώσουμε επιτυχημένα αυτό το κορυφαίο γεγονός. Είμαστε συνηθισμένοι στους αγώνες με γεμάτες εξέδρες και σε πιο δύσκολες καταστάσεις.

Στο τέλος της ημέρας λάβαμε πολλά συγχαρητήρια τόσο από την UEFA όσο και από τον Πρωθυπουργό. Απόλαυσαν τον αγώνα και είμαστε χαρούμενοι. Το γεγονός ήταν επιτυχημένο και το γήπεδο ήταν γεμάτο. Το απολαύσαμε”.

Για το αν θα μπορούσε να φιλοξενήσει και τελικό Champions League: “Για να διοργανώσουμε τελικό Champions League χρειάζεται ένα στάδιο με μεγαλύτερες δυνατότητες φιλοξενίας. Γιατί η φιλοξενία είναι το σημαντικότερο σε τέτοιες καταστάσεις. Το Καραϊσκάκη έχει 41 σουΐτες και έχουμε ένα πλάνο επέκτασης του γηπέδου.

Το σημαντικότερο είναι ότι το Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός και η UEFA ήταν οι διοργανωτές και δεν υπήρξε καμία ανάμειξη της Ομοσπονδίας. Το διοργανώσαμε μαζί με την UEFA και είδατε το αποτέλεσμα”.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: “Το πρόβλημα τώρα είναι ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ελλάδας δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί με τις υπάρχουσες προκλήσεις. Οι άνθρωποι που ασχολούνται δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Αυτό προκαλεί βία και άλλα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για εμάς που έχουμε επενδύσει πολλά σε παίκτες, υποδομές, γήπεδα, προπονητήρια – και μιλάμε για πολλά για να βελτιώσουμε και να προωθήσουμε το εμπορικό σήμα – είναι πρόβλημα. Διότι και πριν από δύο χρόνια υπήρξε μια συμφωνία με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της UEFA και υπέγραψαν ένα μνημόνιο με αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για το ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο έλεγε ότι πρέπει να έχουμε επαγγελματική διαιτησία.

Και ήταν δική μου πρόταση ως πρόεδρος της ελληνικής Super League 1 να αντιγράψουμε το μοντέλο της Premier League με την επαγγελματική διαιτησία και ήταν κάτι που λειτούργησε πολύ καλά στην Αγγλία. Και αυτό που είπαμε είναι, αντιγράψτε ακριβώς τον ίδιο τρόπο.

Για εμάς είναι απαραίτητο να το κάνουμε αυτό και επίσης να έχουμε μια επαγγελματική επιτροπή που θα αποφασίζει για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Και αντί να γίνει αυτό, αυτή η σημερινή επιτροπή έχει μειοψηφική ψήφο και σε κάθε περίπτωση δεν έχει κανένα νόημα.

Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα – με τα τέλη μεταγραφών που πληρώνουμε στην ομοσπονδία όταν πουλάμε παίκτες ή όταν αγοράζουμε παίκτες – είμαστε οι κύριοι πάροχοι εσόδων της ομοσπονδίας και μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία δήλωση. Δεν υπάρχει διαφάνεια.

Σήμερα (εννοεί την περασμένη Τετάρτη) είχαμε μια συνάντηση, οι τέσσερις μεγάλες ομάδες με τον πρωθυπουργό και τον κ. Τσέφεριν για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και ένα από τα θέματα ήταν η βία.

Αυτό που είπαμε ήταν ότι στην Ελλάδα η αστυνομία θα πρέπει να μπορεί να εξετάζει τους οπαδούς που έρχονται στο γήπεδο, διότι μέχρι στιγμής αυτό δεν συμβαίνει και οι εταιρείες ασφαλείας δεν επιτρέπεται να το κάνουν”.

Από το Blogger.