ΑΕΚ για Κλάτενμπεργκ: «Πληρώνεται για να παρέχει το απόλυτο τίποτα»

Σφοδρή επίθεση στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με αφορμή απάντηση που της έδωσε ο Άγγλος για τις υπηρεσίες που παρέχει στη λίγκα, εξαπέλυσε η ΑΕΚ.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της λίγκας η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ είχε ζητήσει να λάβουν οι ομάδες αναλυτική ενημέρωση για το καθεστώς της συνεργασίας με τον Άγγλο, τις υπηρεσίες που παρέχει και την αμοιβή του.

Με αφορμή λοιπόν επιστολή που έλαβε μόνο η ίδια από τη διοργανώτρια, στην οποία ο Κλάτενμπεργκ με προσωπικές του τοποθετήσεις απαντούσε στα ερωτήματά της, η «Ένωση» εξέφρασε την εξής θέση μέσω του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Γιώργου Κοσμά:

«Ο κ. Κλάτενμπεργκ στο αίτημα μας, να μας παραθέσει τις δραστηριότητες του στο διάστημα που είναι υπάλληλος της Λίγκας, μας έστειλε μια εικονική περιγραφή υπηρεσιών που παρείχε ανά μήνα, η οποία οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν παρείχε καμιά υπηρεσία. Μιλάμε για εμπαιγμό.

Μας παρουσιάζει για δραστηριότητα, μη συναντήσεις. Παράδειγμα: Οκτώβρη του ‘22 αναφέρει ως υπηρεσία πως συναντήθηκε με εκπροσώπους της Λίγκας, χωρίς να λέει με ποιους, πότε και για πόσο. Κάθε μήνα το ίδιο. Παραστάθηκε, λέει σε συνάντηση με τον Μπαλτάκο που δεν έγινε τελικά.

Αναφέρει ως μόνη δραστηριότητα τον Ιούλιο του 2022 παρουσία του στην κλήρωση του πρωταθλήματος, αλλά τελικά αυτή δεν έγινε! Συνάντηση του τον Ιανουάριο του 2023 με την Τράπεζα Πειραιώς. Όλα αυτά τα αναφέρει ως activities που είχαν να κάνουν με την έμμισθη θέση του στην Λίγκα. Μια ή δύο το πολύ τον μήνα. Και αν…

Εμφανίζεται να εισπράττει περίπου 15.000 τον μήνα. Αν είναι μισθωτός με δικαίωμα 12 μηνιαίων μισθών θα έχει και δώρα κι επιδόματα. Έχει τόπο εργασίας τα γραφεία της Σούπερ Λίγκας; Ζητήσαμε αν υφίσταται κάτι τέτοιο την πρόσληψη του, όλα τα έγγραφα.

Έχει εμφανιστεί να έχει εισπράξει από την Λίγκα ένα υπέρογκο ποσό χωρίς να έχει παράσχει καμιά υπηρεσία. Πρόκειται όμως για σύμβαση έργου κατά πάσα πιθανότητα και δεν δικαιολογεί αυτό τις πληρωμές που λαμβάνει.

Είναι πολύ ουσιαστικό θέμα η παροχή εργασίας. Αυτά που αναφέρει ο κ. Κλάτενμπεργκ ως εργασία είναι το απόλυτο τίποτα. Αν οι ΠΑΕ είναι ευχαριστημένες με κάποιον που παίρνει 15 χιλιάδες τον μήνα χωρίς να παρέχει υπηρεσίες, εμείς πάμε πάσο. Εκτός αν παράσχει υπηρεσίες που εμείς δεν γνωρίζουμε και ζητάμε να τις μάθουμε».

Θυμίζεται ότι με αφορμή το θέμα Κλάτενμπεργκ η ΑΕΚ ζήτησε την διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου από εταιρεία ορκωτών για όλες τις δραστηριότητες της Λίγκας.

Από το Blogger.