Τσέφεριν σε ΕΠΟ: «Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε καταστάσεις στις οποίες απειλούνται και φοβούνται διαιτητές»

Η ΕΠΟ ζήτησε από την UEFA ξένους διαιτητές στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας. Αλεξάντερ Τσέφεριν να τονίζει ότι είναι απαράδεκτο να απειλούνται διαιτητές και ότι η σχετική απόφαση που πάρθηκε να μην στέλνει Elite διαιτητές και Α’ κατηγορίας συνδέεται με τέτοια γεγονότα.

Μένει να φανεί αν υπάρξει αλλαγή στάσης και έρθουν τελικά ξένοι διαιτητές να σφυρίξουν τα ελληνικά ντέρμπι, αρχής γενομένης από το ΑΕΚ – Ολυμπιακός στις 16 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η επιστολή του Τσέφεριν:

“Μετά την αποστολή δικής μου επιστολής έλαβα εχθές το απόγευμα, σχετικά με την πρόσκληση ξένων elite και Α κατηγορίας διαιτητών την ακόλουθη επιστολή του κ. Τσέφεριν.

Αγαπητέ πρόεδρε, αγαπητέ Παναγιώτη

Σε ευχαριστώ για την επιστολή σου.

Πρώτα και κύρια θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μας εκτίμηση για τις ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας που είχαμε με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τη συνεχή σου συμμετοχή στην αντιμετώπιση των ζητημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζεις.

Είναι προφανές ότι γνωρίζεις καλά τα απαράδεκτα γεγονότα που οδήγησαν στην απόφασή μας να παύσουμε να στέλνουμε προς το παρόν διαιτητές Elite και κατηγορίας Α προκειμένου να διευθύνουν τους αγώνες της Super League 1. Η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε ελαφρά τη καρδία καθώς κατανοούμε τον σημαντικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις καθημερινές λειτουργίες. Παρ΄όλα αυτά, δεν μπορούμε να επιτρέπουμε καταστάσεις στις οποίες απειλούνται διαιτητές και κυριολεκτικά φοβούνται για την ψυχοσωματική του ακεραιότητα.

Λαμβάνουμε το ζήτημα αυτό σοβαρά υπόψη μας και θα συνεχίσουμε να διαβουλευόμαστε με τον Αρχιδιαιτητή μας, κ. Ρομπέρτο Ροζέι, προκειμένου να αντιληφθούμε συνολικά την κατάσταση. Η εξειδίκευσή του θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε την πολύπλοκη φύση των ζητημάτων.

Αναγνωρίζουμε τη σημασία του να σου δώσουμε μια σαφή και επακριβή απάντηση, το οποίο και θα πράξουμε αμέσως μόλις λάβουμε σχετική καθοδήγηση από το τμήμα διαιτησίας μας.

Εκτιμούμε την υπομονή σου και τη συνεργασία σου επί του θέματος

Με εκτίμηση Αλεξάντερ Τσέφεριν”.

Από το Blogger.