Μάκης Αγγελόπουλος: «Μόλις ολοκληρώσουμε τις επενδύσεις η ΑΕΚ θα ανήκει στις τοπ-10 ομάδες της Ευρώπης»

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ αναφέρθηκε στα προσωπικά βιώματα που έχει ο ίδιος από την ΑΕΚ, τη σημερινή κατάσταση του μπασκετικού τμήματος και τους στόχους της.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις επενδύσεις που προχωρά, καθώς αυτές συνεχίζονται σε επίπεδο υποδομών και μόλις ολοκληρωθούν η Ένωση θα ανήκει στις κορυφαίες δέκα ομάδες της Ευρώπης.

Ένα από απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάκης Αγγελόπουλος: Για το πως έγινε ο ίδιος φίλος ΑΕΚ και τι εμπειρίες έχει: "Ο παππούς μου και ο πατέρας μου ήταν ΑΕΚτζηδες. Πρώτο παιχνίδι που είδα ήταν ένα ΑΕΚ - Προοδευτική στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θυμάμαι αρκετά παιχνίδια της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι έκανα κοπάνα από το σχολείο για να δω το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, κερδίσαμε 6-1. Θυμάμαι ακόμα και τη σύνθεση της ομάδας. Τη νίκη με την Πόρτο με το ίδιο σκορ ήταν από τα ωραίοτερα παιχνίδια που έχω δει.

Δε θα ξεχάσω και ένα 0-1 με τον Μαύρο. Ήμουν με ένα φίλο μου, ο Ολυμπιακός μας σφυροκοπούσε ανελέητα. Πανηγυρίζαμε με το φίλο μου βουβά. Σίγουρα δε θα ξεχάσω και τη νίκη στη Γλασκώβη. Οι φίλοι της ΑΕΚ είναι κατά βάση ποδοσφαιρικοί. Όσες φορές η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα ήταν κατά γενική ομολογία η καλύτερη ομάδα, ενώ υπήρχαν φορές που ήταν καλύτεροι και δεν το πήρε".

Για το αν τον έχουν αποτρέψει να επενδύσει στην ΑΕΚ: "Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μου είπε κάντο. Με απέτρεπαν λόγω του περιβάλλοντος της EuroLeague και ότι υπάρχουν δύο ομάδες με εγγυημένα μεγάλα έσοδα και ότι το εγχείρημα δεν θα έχει τύχη. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός παίρνουν όλους τους τίτλους. Είπα ότι θα προσπαθήσουμε και ότι γίνει. Κάνοντας τον απολογισμό μετά από οκτώ χρόνια μπορώ να πω ότι κάτι καταφέραμε".

Για το πόσο του κοστίζει και αν είναι μόνο αυτό το πρωτάθλημα: "Έχουν μπει δεκάδες εκατομμύρια, αλλά το περισσότερο είναι ο χρόνος και οι αγωνίες. Το κίνητρο δεν είναι να κερδίσεις, το κέρδος. Είναι καθαρά θέμα "φιλανθρωπίας". Αυτό δεν αποτιμάται. Ειδικά στο περιβάλλον που ζούμε στην Ελλάδα είναι δυσανάλογο. Αυτοί οι 3-4 τίτλοι που κατακτήσαμε σε αυτό το καθεστώς, στοίχισε πάρα πολύ. Θα μπορούσαν να το πετύχουν κι άλλες ομάδες. Είναι ιστορική ευθύνη όλων μας, απέναντι στην ομάδα που αγαπάμε".

Για τη EuroLeague: "Δυστυχώς ζούμε σε ένα περιβάλλον στο μπάσκετ, που μια ιδιωτική διοργάνωση, έχει το πάνω χέρι και δίνει εγγυημένα ποσά σε κάποιες ομάδες και αυτό είναι ορισμός του αθέμιτου ανταγωνισμού για τα εγχώρια πρωταθλήματα. Περιμένουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου που θα καθορίζει του κανόνες του παιχνιδιού στα τέλη Δεκεμβρίου, έχω υπάρξει μάρτυρας και γνωρίζω την υπόθεση και αυτή ίσως θα είναι αρχή για το τέλος του σχίσματος στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ".

Για την ταινία του "1968": "Είναι ένα από τα πράγματα που αισθάνομαι περήφανος. Έπεισα τον Τάσο Μπουλμέτη να φτιάξουμε μια ταινία που αρχικά θα λεγόταν «Ρήγμα στο χρόνο» γιατί έγιναν πολλά κοσμογονικά γεγονότα εκείνη την χρονιά. Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ομάδα που έφερε τον πρώτο Ευρωπαϊκό τίτλο στην Ελλάδα. Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με πολύ μεγάλη επιτυχία".

Για το γήπεδο: "Είμαι υπερήφανος για το γήπεδο. Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ΑΕΚ μετά από 14 διαφορετικά γήπεδα να καταφέρει την παραχώρηση του Ολυμπιακού ακινήτου. Είχαμε την ατυχία με το πρώτο λοκντάουν και πήγαμε πίσω με τα επιχειρηματικά μας σχέδια. Παραλάβαμε ένα χρέπι και κάναμε μεγάλες επενδύσεις για να το φέρουμε σε μια καλή κατάσταση. Τώρα βρισκόμαστε στην δεύτερη φάση, με την αρένα, θα αλλάξουμε τα χρώματα, ενώ και εκτός έχουμε σχέδια για να δημιουργήσουμε 1-2 θεματικά πάρκα, τον απόλυτο οικογενειακό προορισμό στην Αττική".

Για τους στόχους του για την ομάδα: "Εκτιμώ ότι αυτήν την στιγμή η ΑΕΚ είναι μέσα στα τοπ-20 brand της Ευρώπης. Με τις επενδύσεις που ετοιμάζουμε στο γήπεδο, που δεν θα είναι μόνο τα θεματικά πάρκα, προσπαθούμε να λύσουμε το θέμα της πρόσβασης στο γήπεδο, εκτιμώ ότι όταν ολοκληρωθούν όλα αυτά η ομάδα μας θα ανήκει στις τοπ-10 ομάδες της Ευρώπης".

Από το Blogger.